Următorii pași

15% reducere pentru clienții Invitro Diagnostics în magazinele Enter!

Coșul meu

Notificare

Serviciul necesită

Adăugați servicii

Trichomonas vaginalis (ADN, calitativ, raclaj)

400 MDL

            Trichomonas vaginalis este un parazit protozoar anaerob, flagelat și agentul cauzator al trichomoniazei. Transmiterea apare, de obicei, prin contact direct cu un individ infectat, cel mai adesea prin contactul sexual. Ratele de infecție la bărbați și femei sunt similare, însă în cazul femeilor fiind de obicei simptomatice, în timp ce infecțiile la bărbați sunt de obicei asimptomatice. OMS a estimat că 160 de milioane de cazuri de infecție sunt înregistrate anual în întreaga lume.

  Aproximativ 50% din femeile infectate și aproximativ 90% din bărbații infecțati nu prezintă simptome. Dacă acestea apar, aceasta se întâmplă de regulă în prima săptămână de la infecție. Cu toate acestea, simptomatologia poate să apară oricând, între 1 și 6 luni de la infecție.

Riscul de infecție cu Trichomonas vaginalis crește în cazul persoanelor active sexual, cele care au parteneri sexuali multipli, sau în cazul nefolosirii prezervativului la contacte sexuale cu un partener nou sau cu un partener care se presupune că a fost expus unei boli cu transmitere sexuală (parazitul se poate transmite chiar dacă persoana infectată nu prezintă simptome).

Simptomele caracteristice infecției cu Trichomonas vaginalis

La femei simptomatologia poate fi mai severă în timpul sarcinii sau înainte de ciclul menstrual și poate include:

-secreții abundente gălbui sau gri-verzui

-prurit vaginal sau iritație

-miros urât, anormal

-dureri în timpul actului sexual

-durere la micțiune sau micțiuni frecvente

În cazul bărbaților, aceștia prezintă rareori simptomatologie, dar cu toate acestea tratamentul este necesar. Simptomele pot fi:

-secretii anormale la nivelul penisului

-senzatia de arsură după micțiune

-iritație și roșeață la varful penisului.

Simptomele în cazul trichomonazei sunt similare cu cele ale altor boli cu transmitere sexuală cum sunt Neisseria gonorrhoeae sau infectia cu Chlamydia trachomatis.

Diagnosticul

Stabilirea corectă a diagnosticului este importantă pentru prescrierea de către medic a unui tratament eficient. Metoda de determinare a agentului patogen prin reacția de polimerizare în lanț în timp real (RT-PCR) se bazează pe depistarea unor ținte moleculare specifice pentru Trichomonas vaginalis și are sensibilitate diagnostică de peste 95% și specificitate de peste 98%.

  • Pentru recoltarea materialului biologic de la femeile înărcinate, femeilor virgine se recomandă implicare medicului. Nu se recomandă băile vaginale cu utilizarea diferitor șamponuri sau geluri. Abținerea de la contactele sexuale cel puțin 48 de ore.
  • Timp de 2 săptămâni până a se petrece investigația, se interzice utilizarea antisepticelor locale, medicamentelor antibacteriene și antimicotice. 

Pregătirea :

  • Investigația de biologie moleculară  are loc cel puțin 2 zile după terminarea ciclului menstrual. Materialul biologic se colectează până la prima urinare sau după cel puțin trei ore de la ultima urinare. Se interzice utilizarea cremelor, supozitoriilor sau a pastilelor intravaginale.
call close
Sănătatea Bărbatului după 40 ani Pachet medical de monitorizare recomandat bărbaților după vârsta de 40 de ani, cu scop de prevenție a patologilor cronice și oncologice!