Infarct miocardic (genele ITGA2, GP1BA, ACE, TGM NOS3, ApoE)

3 200 LeiGE13
Cardiopatia ischemică - se manifestă atunci când apar îngustări (stenoze) la nivelul arterelor care irigă inima. 

PCR RT/ reacția de polimerizare în lanț în timp-real

Sînge

DTlite Real-Time DNA-Technology

Pregatirea

Pregătirea

Perioada optimă pentru recoltare

 • Pentru obținerea rezultatelor cu un grad înalt de exactitate recomandăm să vizitați centrul de recoltare Invitro Diagnostics între orele de dimineață 7:30 și 11.00.

Alimentația

 • Proba se prelevează pe nemâncate. Ultimul consum alimentar trebuie să fie cu cel puțin de 8 ore înainte de a vă prezenta la recoltarea analizei.

Efortul fizic

 • Recomandăm să evitați efortul fizic până la investigație. Luați un repaus de 10-20 de minute până la colectarea analizei.

Alte indicații

Amânați colectarea analizei imediat după investigații paraclinice (rentghen, TC, RMN) și proceduri fizioterapeutice. Acestea pot influența rezultatele testului.

Evitați să fumați timp de o oră până la colectarea analizei.


Result

Rezultatul

Laboratorul medical Invitro Diagnostics oferă unul din cele mai detaliate Rapoarte de analize medicale din Republica Moldova. Raportul de analize medicale oferit conține mulți indici și parametri, valori de referință și variabile în dependență de profilul pacientului (vârstă, sex, unități de măsură, metoda utilizată și alte informații medicale specifice).

Pentru interpretarea rezultatelor analizelor, pacientul trebuie să apeleze obligatoriu la medicul curant care-i cunoaște antecedentele, rezultatele fiind doar o etapă în stabilirea diagnosticului.


Echipament utilizat

Echipament utilizat

DTlite Real-Time DNA-Technology
Amplificator automat. Oferă amplificare optimă și controlabilă în timp real

EquipmentMetoda - PCR RT/ reacția de polimerizare în lanț în timp-real.
EquipmentAmplificator într-o versiune compactă cu detecție în timp real DT-Lite produs de compania "DNK-Technology" este un sistem universal, modern, de înaltă tehnologie.
EquipmentPentru toate rezultatele, este disponibilă și o stare de procesare, care poate fi validată, tipărită sau transferată în LIS (sistemul de informații de laborator).

Analize conexe recomandate

Pentru a primi o imagine mai completă referitor la starea de sănătate a pacienților adesea medicii au nevoie să investigheze valorile mai multor parametri și inclusiv relațiile dintre ei, de aceea Invitro Diagnostics recomandă efectuarea următoarelor analize conexe.

CH361 zi150 Lei

Troponina I este o proteină care este conținută în mușchiul cardiac și este eliberată în sânge in caz de  infarct miocardic. Cele mai sensibile si specifice pentru inima daune musculare este troponina I. Dacă o persoană se întâmplă cu infarct miocardic, adică moartea a mușchiului inimii, nivelul troponinei în sânge crește în 3-4 ore de la un prejudiciu și pot rămâne crescute pentru 10-14 zile. Diagnosticul de „infarct miocardic“ nu este plasat numai pe baza unor niveluri ridicate de troponinei I. Pentru a face acest lucru va necesita o evaluare completă a pacientului, care poate deține doar un medic. Acest lucru ia în considerare natura sindromului de durere, istoricul bolii, ECG, rezultatele altor examinări de laborator și instrumentale.

GE1430 zile1 725 Lei

   Testul este utilizat pentru identificarea mutaţiilor asociate cu riscul de ateroscleroză. Variantele alelice ale genei apolipoproteinei E (ApoE): E2, E3, E4. Alela E2 este un factor predictiv pentru un nivel scăzut al colesterolului total şi al LDL colesterolului. Alela E4 predispune la un nivel crescut de colesterol total şi LDL colesterol, fiind asociată cu creşterea susceptibilităţii pentru infarct miocardic cu debut precoce, în mod particular la fumători.

TG027 zile400 Lei

  Hipertensiunea arterială (HTA), este o maladie cronică caracterizată prin valori crescute ale presiunii arteriale. Valoarea ridicată face ca inima să pompeze într-un ritm mai accelerat pentru a propulsa sângele prin vasele sangvine. Hipertensiunea arterială este cea mai frecventă maladie întâlnită la adulții populației țărilor dezvoltate ale lumii. Hipertensiunea stă la baza unor afecțiuni grave precum infarctul miocardic și dereglarea acută a circulației cerebrale, accident vascular cerebral și poate provoca, disfuncții permanente diferitor organe țintă, ceea ce duce la maladii cronice ale rinichilor, ochilor, inimii și creierului. Speranța de viață a pacienților de vârstă medie, care suferă de hipertensiune arterială nu depășește 20-30 ani, cu risc ridicat - 10 ani, prin urmare, diagnosticarea precoce și tratamentul sunt necesare pentru a îmbunătăți calitatea vieții și a mări durata ei. Se diferențiază două tipuri de hipertensiune: arterială secundară (simptomatică) și primară (esențială). Cauzele hipertensiunii arteriale secundare pot fi:  dereglări endocrine, maladii renale, leziuni organice ale sistemului nervos central (traume, tumori), malformații cardiace și ale vaselor sangvine, cauze medicamentoase și toxice.
La ora actuală, au fost diferențiat 3 cauze etiologice de bază legate de dezvoltarea hipertensiunii primare:
 1. Predispoziție ereditară:
 • Factori genetici asociați cu buna funcționare a sistemului renin-angiotenzin;
 • Diabet zaharat la pacient sau în istoricul familial;
 • Maladii renale;
 1. Factori sociali;
 • Obezitate;
 • Abuz de alcool;
 • Hipodinamie;
 • Fumatul;
 1. Factori externi și de mediu;
 
Stabilirea etiologiei hipertensiunii arteriale primare face posibilă evaluarea riscului total de apariție a unei afecțiuni patologice, prescrierea medicamentelor preventive și luarea deciziilor terapeutice în timp util, care în combinație, face posibilă limitarea semnificativă a impactului negativ al bolii asupra calității vieții pacientului. Boala hipertensivă  este o maladie multifactorială, care are la bază un defect structural genetic, care provoacă o hiper funcție a mecanismelor de presor cu acțiune lungă. În asemenea condiții apare nevoia stringentă de detectare a polimorfismelor genetice codificatoare a factorilor cheie care reglementează sistemul cardiovascular, asociate în primul rând cu funcționarea sistemului renină-angiotensină.
Sistemul renină-angiotensină (RAS) sau sistemul renină-angiotensină-aldosteron (RAAS) - un sistem de enzime și hormoni care reglează tensiunea arterială, echilibrul apei și electroliților la mamifere. Cascada renină-angiotensină-aldosteron începe cu glicozilarea proreninei, care trece în forma activă - renina (o enzimă peptidazică secretă de rinichi în sânge ca răspuns la o situație stresantă). Renin scindează segmentul N-terminal de la angiotensinogen pentru a forma angiotensina I inertă biologic. Inhibitorul de angiotensină inactivă I este hidrolizat de o enzimă de conversie a angiotensinei (APP), care descompune dipeptida C-terminală și astfel formează angiotensina II activă biologic.
   Indicații pentru efectuarea testului genetic:
 1. Maladie cardiacă ischemică;
 2. Infarct miocardic acut;
 3. Accident vascular cerebral;
 4. Nefropatia diabetică;
 5. Tromboembolism venos;
 6. Diabet;
 7. Alegerea medicației pentru hipertensiune arterială;
 8. Fumători;