team
Ginecologie

Invitro Diagnostics asigură accesul clienților/pacienților la serviciile medicale din domeniul obstetricii şi ginecologiei. În 5 din cele 10 centre de recoltare activează medici ginecologi de calificare înaltă şi experienţă vastă în domeniu. Adresarea la timp la medicul obstetrician-ginecolog este un pas important în menținerea sănătății femeii.

Vizita la medicul specialist înseamnă efectuarea unui şir de exlorări clinice şi paraclinice cu prescrierea testelor de laborator la echipamente de cea mai înaltă performanţă. 

Investigațiile medicale ginecologice oferite în cadrul Invitro Diagnostics:

 • Consulturi specializate profilactice și tratament
 • Consultarea şi supravegherea gravidelor pe toată durata sarcinii
 • Examenul citologic vaginal (PAP - test cervico-uterin-vaginal) 
 • Pregătirea pentru sarcină și planificarea familiei
 • Consilier în cuplul infertil cu investigații de laborator și teste genetice
 • Colposcopie (examinarea cu ajutorul unui microscop al organelor genitale feminine interne și externe) și tratamentul patologiilor colului uterin, al vulvei și a vaginului
 • Consulturi pentru sănătatea adolescenţilor.

Specialiștii în Ginecologie Invitro Diagnostics

meds-team-medic-profile-image

Bivol Natalia

Medic obstetrician-ginecolog
 • Consultații oferite la: bd. Mircea cel Bătrîn, 3
 • Programare vizită: 022 903 999
Vezi profilul
meds-team-medic-profile-image

Dobrovolskaia Aliona

Medic obstetrician-ginecolog
 • Consultații oferite la: str. N.Testemiţanu, 37
 • Programare vizită: 022 903 909
Vezi profilul
meds-team-medic-profile-image

Melniciuc Vera

Medic obstetrician-ginecolog
 • Consultații oferite la: str. N.Testemiţanu, 37
 • Programare vizită: 022 903 909
Vezi profilul
meds-team-medic-profile-image

Cicala Rodica

Medic obstetrician-ginecolog
 • Consultații oferite la: str.31 August 1989, 59
 • Programare vizită: 022 903 999
Vezi profilul
meds-team-medic-profile-image

Catrinici Larisa

Medic obstetrician-ginecolog
 • Consultații oferite la: str. B. Voievod, 7
 • Programare vizită: 022 903 909
Vezi profilul

Consultații disponibile în filialele:

center-image
bd. Mircea cel Bătrîn, 3 Chișinău,
Medic: Bivol NataliaProgramare vizită 022 903 999
center-image
str. N.Testemiţanu, 37 Chișinău,
Medic: Dobrovolskaia Aliona, Melniciuc VeraProgramare vizită 022 903 909
center-image
str.31 August 1989, 59 Chișinău,
Medic: Cicala RodicaProgramare vizită 022 903 999
center-image
str. B. Voievod, 7 Chișinău,
Medic: Catrinici LarisaProgramare vizită 022 903 909
Consultații și proceduri oferite:

SM21200 Lei

Ginecolog - este medicul specializat pe diagnosticarea, prevenirea și tratarea bolilor al sistemului reproductiv feminin. Consultația medicului ginecolog este necesară în cazul: dureri în abdomen, dereglări ale ciclului menstrual, mâncărimi și usturimi în vagin, candidoză.

  SM50300 Lei

       Histerectomia reprezinta indepartarea pe cale chirurgicala a uterului. In unele cazuri, odata cu uterul se indeparteaza si ovarele si trompele uterine, procedura fiind denumita salpingo-ooforectomie. 

   SM49400 Lei

   Histerectomia reprezinta indepartarea pe cale chirurgicala a uterului. In unele cazuri, odata cu uterul se indeparteaza si ovarele si trompele uterine, procedura fiind denumita salpingo-ooforectomie

    SM47100 Lei

    Spălăturile vaginale se referă la procesul de spălare sau curățare a vaginului cu ajutorul apei sau a unei soluții speciale, pentru eliminarea conținutului uterului. Spălăturile vaginale se pot face cu diverse substanțe eliberate fără prescripție medicală, dar și cu anumite tipuri de substanțe recomandate de medic pentru tratarea unor condiții sau pregătirea pentru anumite proceduri.

     SM46150 Lei

     Spălăturile vaginale se referă la procesul de spălare sau curățare a vaginului cu ajutorul apei sau a unei soluții speciale, pentru eliminarea conținutului uterului. Spălăturile vaginale se pot face cu diverse substanțe eliberate fără prescripție medicală, dar și cu anumite tipuri de substanțe recomandate de medic pentru tratarea unor condiții sau pregătirea pentru anumite proceduri.

      SM30350 Lei

          Dispozitivul intrauterin (DIU), cunoscut de majoritatea ca sterilet, este unul dintre cele mai folosite metode de contraceptie din lume. Steriletul este introdus in uter unde limiteaza atat contactul spermei cu ovulul cat si implantarea acestuia daca este fecundat. Fiind foarte eficient si practic, pentru cuplurile monogame ce nu doresc copii pe un termen mai indelungat, unii medici il considera ca fiind contraceptia ideala.

      CUM TE PREGĂTEȘTI PENTRU EXTRACȚIE STERILET

      ✓ Dispozitivul poate fi scos oricând, dacă te decizi să rămâi însărcinată sau te confrunți cu efecte secundare problematice.
      ✓ Dacă te decizi să ai un copil după montarea unui sterilet, fertilitatea revine la normal imediat după înlăturarea dispozitivului de către medicul ginecolog.
      ✓  Dacă ți-ai montat un sterilet și te confrunți cu stări de disconfort sau sângerări, vino urgent la un control ginecologic! 
      ✓  Procedura necesită consult ginecologic anterior.

      ✓  Procedura nu este dureroasă.
      ✓  Durează aproximativ 15-20 de minute.
      ✓  Poate necesita anestezie.

       SM29600 Lei

       Jaydess se introduce în cavitatea uterină şi este eficace timp de până la 3 ani. Inserţia şi extragerea / înlocuirea. Se recomandă ca Jaydess se fie introdus numai de către medici/cadre medicale cu experienţă în introducerea SIU şi/sau care au fost instruiţi în ceea ce priveşte procedura de inserţie a Jaydess. 2 Jaydess se introduce în cavitatea uterină în şapte zile de la debutul menstruaţiei. Jaydess poate fi înlocuit cu un sistem nou în orice moment al ciclului menstrual. Jaydess poate fi introdus, de asemenea, imediat după un avort în primul trimestru de sarcină. Inserţia postpartum trebuie amânată până când procesul de involuţie a uterului este complet, dar nu mai curând de şase săptămâni după naştere. În cazul în care involuţia întârzie în mod semnificativ, se recomandă să aşteptaţi până trec 12 săptămâni postpartum. În cazul unei inserţii dificile şi/sau al unei dureri sau sângerări excepţionale în timpul sau după inserţie, trebuie luate imediat măsuri pentru excluderea perforaţiei, cum sunt examinarea fizică şi ecografia. Doar examinarea fizică poate să nu fie suficientă pentru a exclude perforaţia parţială, care este posibil să fi apărut chiar dacă firele sunt încă vizibile. Jaydess poate fi deosebit de alte sisteme intrauterine prin combinarea vizibilităţii inelului de argint la ecografie şi culoarea maro a firelor pentru extragere. Cadrul T al Jaydess conţine sulfat de bariu, care îl face vizibil la examinarea prin radiografie. Jaydess se extrage trăgând uşor de fire cu o pensă. Dacă firele nu sunt vizibile, şi se determină ecografic că sistemul este în interiorul cavităţii uterine, acesta poate fi extras cu ajutorul unei pense înguste. Aceasta poate impune dilatarea canalului cervical sau intervenţie chirurgicală. Sistemul trebuie extras cel târziu la sfârşitul celui de-al treilea an. Dacă femeia doreşte să continue utilizarea aceleiaşi metode, se poate insera imediat un sistem nou, după extragerea celui iniţial. Dacă nu se doreşte apariţia unei sarcini, extragerea trebuie efectuată într-un interval de 7 zile de la debutul menstruaţiei, în cazul în care femeia mai are încă menstre regulate. Dacă sistemul este extras în alt moment al ciclului menstrual şi femeia a avut un contact sexual în interval de o săptămână, există riscul apariţiei unei sarcini, dacă nu se introduce imediat un sistem nou după extragere. După extragerea Jaydess, sistemul trebuie examinat pentru a se asigura că acesta este intact. 

        SM28400 Lei

          Un dispozitiv intrauterin (DIU) sau steriletul este un mic dispozitiv din plastic și/sau metal, care are forma literei T, plasat în uter pentru a preveni sarcina. DIU este o modalitate reversibilă de control a nașterii. 
        Înainte ca un DIU să fie plasat, medicul va face pacientei un examen fizic pentru a se asigura că organele de reproducere sunt normale și nu sunt prezente infecții. Înainte ca steriletul să fie plasat, pacienta trebuie să-i adreseze orice tip de întrebare, medicului. Steriletul poate fi plasat în timpul unei consultații la cabinetul medicului și trebuie să fie îndepărtat tot de către medic.

         SM27300 Lei

         Misiunea planificării familiale rămâne neîncheiată. În ciuda progresului remarcabil din ultimele câteva decenii, peste 120 milioane de femei din întreaga lume doresc să prevină sarcina, însă ele şi partenerii lor nu folosesc contracepţia. Motivele nevoii neacoperite sunt multe: serviciile şi contraceptivele nu sunt încă disponibile peste tot sau alegerile sunt limitate. Teama de dezaprobare socială sau opunerea partenerului ridică bariere formidabile. Temerile privind efectele secundare şi îngrijorările privind sănătatea îi determină pe unii oameni să aibă reţineri; altora le lipsesc cunoştinţele despre opţiunile contraceptive şi utilizarea lor. Aceşti oameni au nevoie de ajutor acum.

          SM55150 Lei

             Prezența corpurilor străine în vagin determină de multe ori scurgeri de culoare galbenă, roz sau maro și un miros puternic și neplăcut. Alte simptome sunt sângerări ușoare sau mâncărime. De asemnea, aceste corpuri afectează adesea capacitatea de a urina, care este întreruptă sau dureroasă. Scurgerile vaginale pot afecta pielea din jurul vaginului și pot determina o infecție sau iritații ale pielii. Obiectele mari cauzează dureri în abdomenul inferior. Înafară de simptomele descrise mai sus, mai pot apărea: roșeață, umflături și erupții cutanate. Prezența unui corp străin în vagin afacează echilibrul natural al bacteriilor în vagin și poate duce la vaginită, care se transmite prin contact sexual. Tratamentele cu antibiotice nu elimină corpul străin din vagin, însă pot trata infecțiile sau alte complicații apărute ca urmare.
             Persoana abilitată care poate scoate corpurile străine din vagin este medicul ginecolog.

           SM56400 Lei

              Dispozitivele intrauterine hormonale elibereaza cantitati foarte mici de progesteron sau estrogen, pentru a preveni fertilizare ovulului. Rata de esec a acestor dispozitive este foarte mica, de sub 1%. Un avantaj este ca aceste dispozitive pot fi plasate si lasate in uter pentru intervale de timp de cel mult 5 ani.
              Extragerea acestor dispozitive se face de obicei sub anestezie locala.

            SM57100 Lei

            Canalul cervical al colului uterin - este educația, care este plasat în colul uterin mai gros și îndeplinește mai multe funcții, principalele dintre care - este legătura dintre organele genitale externe și interne.

             SM61100 Lei

               Când intervenția chirurgicală a luat sfârșit nu înseamnă că toate problemele de sănătate au fost rezolvate. După operație urmează perioada de recuperare, după care pacientul trebuie să revină la cursul normal al vieții.
             În unele cazuri, perioada de recuperare presupune câteva zile de odihnă, timp în care organismul se remontează și este capabil să revină la viața dinainte.
               În alte situații, recuperarea se desfășoară pe o perioadă de câteva săptămâni de durere și speranță.

              SM6250 Lei

              Ruptura de perineu se produce pentru că capul copilului exercită presiuni asupra pielii și mușchilor din această zonă a corpului. Ruptura se mai produce și din cauza elasticității insuficiente a țesuturilor moi ale perineului. După adâncitura lor, rupturile de perineu sunt clasificate în trei categorii. La categoria I se referă rupturile scurte de perineu – în acest caz este deteriorată, în mare parte, doar pielea și o mică parte a mucoasei vaginului. În cazul rupturilor de gradul II – împreună cu pielea sunt afectați parțial și mușchii perineului.

               SM44400 Lei

               Biopsia constă în recoltarea unei mostre de țesut din organism în scopul examinării în laborator. Țesutul analizat la microscop ajută la confirmarea unui diagnostic. În unele cazuri, pentru prelevare este suficientă doar zgârierea suprafeței (acest lucru se întâmplă, de exemplu, în cazul froțiului de col uterin). În timpul investigațiilor specifice intestinului gros, cu ajutorul endoscopului, se poate realiza și o biopsie, dacă medicul consideră că această investigație este necesară. În alte cazuri, de exemplu, biopsia de ficat sau rinichi, probă de țesut se recoltează prin intermediul unui ac hipodermic mare. 

                SM42500 Lei

                Biopsia constă în recoltarea unei mostre de țesut din organism în scopul examinării în laborator. Țesutul analizat la microscop ajută la confirmarea unui diagnostic. În unele cazuri, pentru prelevare este suficientă doar zgârierea suprafeței (acest lucru se întâmplă, de exemplu, în cazul froțiului de col uterin).

                 SM39100 Lei

                   Canalul cervical al colului uterin este o formare anatomică a organelor genitale interne, care are o funcție importantă în procesul de gestație și naștere. Diferitele modificări și deformări ale acestui canal pot contribui la patologia gestației, precum și la procesul de fertilizare. Prin urmare, este important să aveți o înțelegere a anatomiei și a caracteristicilor fiziologice, precum și posibile modificări patologice care pot fi cauza bolii. 

                  SM37500 Lei

                  Condiloamele acuminate și papiloamele, de cele mai multe ori, se formează în regiunea organelor genitale, în rezultatul infecţiei cu papiloma virusul uman (HPV) o este o boală care se transmite pe cale sexuală.

                   SM34900 Lei

                   Femeile care sunt diagnosticate cu eroziune de col uterinuter, nu în grabă pentru a trata boala, sau mai rău, auto-medicate. Ambele opțiuni sunt destul de periculoase pentru sănătatea femeilor, și, uneori, chiar și pentru viața ei. Este demn de remarcat faptul că cea mai veche și cea mai sigură metodă de tratament a eroziunii cervicale este Diatermocoagulare.

                    SM32600 Lei

                    Colposcopia este modalitatea prin care medicul foloseşte o cameră specială pentru a putea analiza cu atenţie vulva, vaginul şi colul uterin. Pe timpul colposcopiei, dacă este necesar, se poate preleva puţin ţesut (biopsie) de pe col sau de pe canalul endocervical pentru a fi analizat la microscop. Intervenţia durează circa 15 minute.

                     SM31300 Lei

                     Colposcopia este o procedura diagnostica prin care se inspecteaza colul uterin pentru depistarea semnelor de cancer folosindu-se un sistem optic binocular (similar unui microscop) care mareste imaginea de 6-40 de ori, in functie de tipul aparatului.

                      SM58200 Lei

                        Colul uterin reprezintă porţiunea inferioară a uterului care proemină în vagin, fiind graniţa dintre mediul intrauterin şi cel intravaginal, accesibil explorării şi vizualizării directe prin colposcopie, ce poate fi expus agresiunii factorilor externi precum infecţiile şi microtraumatisme. Are două porţiuni: una externă (exocolul) care se continuă cu vaginul şi una internă (endocolul) care face legătura cu cavitatea uterină între cele două, existând o zonă de tranziţie unde se localizează cel mai frecvent leziunile displazice şi cancerul.

                       SM59200 Lei

                       Aspirația uterului este inclusă în grupul de operații ginecologice mici. În funcție de scopul intervenției, aspirația uterului este diagnosticarea, terapeutica și aspirația uterului de a termina sarcina (mini-avort). Această procedură se efectuează sub anestezie locală sau sub anestezie generală.

                        SM411 000 Lei

                        Polipectomia este utilizată pentru înlăturarea polipilor. Polipii de la nivelul colonului sunt excrescențe anormale care apar în mucoasa intestinului. Polipii mici pot fi înlăturați cu un instrument numit forceps biopsic, care tăie bucăți mici din țesut. Polipii de dimensiuni mari sunt de obicei extirpați prin cauterizare electrică. Niciuna dintre proceduri nu este dureroasă. Este foarte rară situația în care un polip este prea mare pentru a nu se putea înlătura prin colonoscopie și când devine necesară operația.

                         SM381 000 Lei

                         Condiloamele acuminate și papiloamele, de cele mai multe ori, se formează în regiunea organelor genitale, în rezultatul infecţiei cu papiloma virusul uman (HPV) o este o boală care se transmite pe cale sexuală.

                          SM60300 Lei

                            Stoarcerea, în afară de alăptarea, reprezintă o metodă naturală ce permite extragerea laptelui din glandele mamare. Laptele stors poate fi păstrat în sticluțe sau containere speciale și poate fi utilizat pentru alimentarea bebelușului. 

                           SM63120 Lei

                             Procedura instilarea uretra - perfuzie picurare anumite medicamente în uretra (uretra) să pună în aplicare un tratament local al mucoasei sale.
                           Potrivit medicilor cu privire la necesitatea de instilarea uretra si vezica urinara mixte. Majoritatea medicilor confirme că administrația locală de medicamente contribuie la un tratament mai eficient al boli ale tractului urinar. Dar este important să rețineți faptul că astăzi există multe opinii medicale practicieni și teoreticieni de inutilitate și chiar nocivitatea unei astfel de proceduri. Procedura instilarea uretra - perfuzie picurare anumite medicamente în uretra (uretra) să pună în aplicare un tratament local al mucoasei sale. Procedura instilarea face atât pentru femei cât și bărbați. 
                             Potrivit medicilor cu privire la necesitatea de instilarea uretra si vezica urinara mixte. Majoritatea medicilor confirme că administrația locală de medicamente contribuie la un tratament mai eficient al boli ale tractului urinar. Dar este important să rețineți faptul că astăzi există multe opinii medicale practicieni și teoreticieni de inutilitate și chiar nocivitatea unei astfel de proceduri.

                            SM6480 Lei

                            Procedura instilarea uretra - perfuzie picurare anumite medicamente în uretra (uretra) să pună în aplicare un tratament local al mucoasei sale.
                            Potrivit medicilor cu privire la necesitatea de instilarea uretra si vezica urinara mixte. Majoritatea medicilor confirme că administrația locală de medicamente contribuie la un tratament mai eficient al boli ale tractului urinar. Dar este important să rețineți faptul că astăzi există multe opinii medicale practicieni și teoreticieni de inutilitate și chiar nocivitatea unei astfel de proceduri. Procedura instilarea uretra - perfuzie picurare anumite medicamente în uretra (uretra) să pună în aplicare un tratament local al mucoasei sale. Procedura instilarea face atât pentru femei cât și bărbați. 
                            Potrivit medicilor cu privire la necesitatea de instilarea uretra si vezica urinara mixte. Majoritatea medicilor confirme că administrația locală de medicamente contribuie la un tratament mai eficient al boli ale tractului urinar. Dar este important să rețineți faptul că astăzi există multe opinii medicale practicieni și teoreticieni de inutilitate și chiar nocivitatea unei astfel de proceduri.

                             SM43500 Lei

                             Cancerul de col uterin reprezintă o problemă majoră de sănătate. Biopsia de col uterin reprezintă prelevarea de fragmente de ţesut de la nivelul colului uterin în vederea diagnosticului histo-patologic. Diagnosticul histopatologic presupune examinarea microscopică a acestor fragmente de către medici specializați, care confirmă prezența unor leziuni ale colului, precum și gravitatea acestora.

                              CS07600 Lei