Trichomonas vaginalis, Neisseria gonorrhoeae în urină, (ADN, calitativ)

200 leiBM63
Detectarea agentului cauzator al gonoreei (Neisseria gonorrhoeae), în timpul căruia se determină materialul genetic (ADN) al bacteriilor din probă. Există mai multe abordări pentru diagnosticarea acestei boli: microbiologice, biologice serologice și moleculare. Cea mai mare sensibilitate și specificitate este metoda biologică moleculară (diagnosticarea PCR), bazată pe izolarea materialului genetic al agentului patogen.

PCR RT/ reacția de polimerizare în lanț în timp-real

Reacția PCR este o metodă de amplificare enzimatică in vitro a unei anumite secvențe de ADN.

Urină

7500 Real-Time PCR System

Pregatirea

Pregătirea

Femei:  Cu 24 de ore până la prelevarea analizei nu folosiți creme, supozitorii sau tampoane vaginale, iar în ziua prelevării analizei nu efectuați igiena intimă și spălături cu utilizarea gelurilor și/sau antisepticelor. Cu 3 ore până la prelevarea analizei abțineți-vă de micțiune. Bărbați:  Cu 3 ore până la prelevarea analizei abțineți-vă de micțiune.
Să nu consumați legume și fructe, care pot modifica culoarea urinei (sfeclă roșie, morcov).
Recomandăm să evitați efortul fizic până la investigație. Luați un repaus de 10-20 de minute până la colectarea analizei.

Alte indicații

Prezentați-vă pentru colectarea analizei numai dacă sunteți pregatit/ă corect!

Result

Rezultatul

Laboratorul medical Invitro Diagnostics oferă unul din cele mai detaliate Rapoarte de analize medicale din Republica Moldova. Raportul de analize medicale oferit conține mulți indici și parametri, valori de referință și variabile în dependență de profilul pacientului (vârstă, sex, unități de măsură, metoda utilizată și alte informații medicale specifice).

Pentru interpretarea rezultatelor analizelor, pacientul trebuie să apeleze obligatoriu la medicul curant care-i cunoaște antecedentele, rezultatele fiind doar o etapă în stabilirea diagnosticului.


Echipament utilizat

Echipament utilizat

7500 Real-Time PCR System
Amplificator automat Real-Time. Asigură performanță și flexibilitatea pentru a genera date de încredere

EquipmentMetoda - PCR RT/ reacția de polimerizare în lanț în timp-real.
Equipment7500 Real-Time PCR System - amplificator fiabile și precise cu detectare în timp real.
EquipmentPosibilitatea metodei PCR de mare viteză în mai puțin de 30 de minute.

Analize conexe recomandate

Pentru a primi o imagine mai completă referitor la starea de sănătate a pacienților adesea medicii au nevoie să investigheze valorile mai multor parametri și inclusiv relațiile dintre ei, de aceea Invitro Diagnostics recomandă efectuarea următoarelor analize conexe.

BM041 zi240 lei

Chlamydia trachomatis, cunoscută în mod obișnuit sub denumirea de chlamydia, este o bacterie care provoacă o infectie  bacteriana numita si chlamidioza, dezvoltata in princital la nivelul organelor genitale și reprezinta una din infecțiile uro-genitale sexual-transmisibile.

Chlamydia trachomatis, reprezinta o bacterie gram-negativă, care se poate replica și  dezvolta  intracelular, se multiplica prin diviziune celulara si afecteaza ambele sexe.

Organele afectate de aceasta infecție la femei sunt uretra,  canalul cervical și organele reproductive, în timp ce la bărbați este  afectată în principal uretra. În anumite cazuri, boala poate merge mai departe, și poate afecta si alte părți ale corpului, cum ar fi rectul, suprafața oculară sau pleoapele.

Cauzele infectării sunt multiple, cele mai comune includ contactul sexual neprotejat cu un partener infectat, parteneri multipli, începerea vieții sexuale înainte de 18 ani, sau pur si simplu un sistem imunitar foarte slăbit din anumite cauze. Chlamidia reprezinta una din cele mai des întălnite boli cu transmitere sexuala, deasemenea ea poate fi transmisă și copiilor nou-născuți prin intermediul mamei , daca aceasta este deja infectată.

 

Simptome

Cel mai problematic aspect al modului cum se manifesta boala este că majoritatea persoanelor infectate cu C. trachomatis sunt asimptomatice. Cu toate acestea, bacteriile se pot prezenta într-unul din trei moduri: uro-genital (organele genitale), pulmonare (plămâni) și oculare (ochi). Cazurile uro-genital pot include secreții genitale, sângerare vaginală, mâncărime (prurit), urinare dureroasă (disurie). Adesea, simptomele sunt similare cu cele ale unei infecții ale tractului urinar.

Acest lucru face dificilă depistarea corectă și la timp a infecției, în lipsa unor controale medicale periodice.

În cazul în  care simptomele se manifestă, primele semne de infecție apar de regula la 2-3 saptămîni de la contractarea bolii, in unele cazuri de la cîteva zile la cîteva luni. Chlamidia nu este, așadar, o boala care  poate fi ușor depistată, și de care  să poți scăpa foarte ușor, motiv pentru care consulturile medicale efectuate periodic sunt recomandate, mai ales pentru persoanele care au o viață sexuala activă neregulată, cu mai mulți parteneri. Atunci cînd simptomele se manifestă, acestea sunt de mai multe feluri:

La femei: dureri abdominale, urină tulbure, conjunctivită, dureri la urinare, sîngerari menstruale neregulate, mâncărime (prurit) genitale, febră, senzație de oboseală constantă, usturime la nivelul organelor genitale, inflamarea glandelor bartoliniene (glandele poziționate la deschiderea vaginului).

La barbați: apariția unor cruste pe capul penisului, conjunctivită, urină tulbure, secreții apoase la nivelul penisului, usturime în timpul urinării, creșterea sensibilității anusului și scrotului.

 

Diagnosticul

Metoda de determinare directă a agentului patogen  este prin reacția de polimerizare în lanț în timp real (RT-PCR), care are sensibilitate diagnostică de peste 95% și specificitate de peste 98%.

Raclajul urogenital și pregătirea necesare pentru recoltarea materialului biologic

 • Investigația de biologie moleculară pentru determinarea calitativă a infecțiilor sexual – transmisibile are loc cel puțin 2 zile după terminarea ciclului menstrual;
 • Materialul biologic se colectează până la prima urinare sau după cel puțin trei ore de la ultima urinare;
 • Se interzice utilizarea cremelor, supozitoriilor sau a pastilelor intravaginale;
 • Pentru recoltarea materialului biologic de la femeile înărcinate, femeilor virgine se recomandă implicare medicului;
 • Nu se recomandă băile vaginale cu utilizarea diferitor șamponuri sau geluri;
 • Abținerea de la contactele sexuale cel puțin 48 de ore.
 • Timp de 2 săptămâni până a se petrece investigația, se interzice utilizarea antisepticelor locale, medicamentelor antibacteriene și antimicotice.
 • Se interzice urinare cu cel puțin 3 ore înainte de procedura de recoltare a materialului biologic.
 • Abținerea de la contactele sexuale cel puțin 48 de ore.

MB015 zile300 lei

Urocultura este metoda prin care se permite, prin cultivarea si analiza probelor de urina, identificarea agentilor patogeni care produc infectii ale tractului urinar.
Indicații pentru prescrierea testului

 • Confirmarea sau infirmarea diagnosticului de infecțiea tractului urinar.
Se analizează următorul tp de microorganisme
 • Bacterii: Escherichia, Proteus, Klebsiella, Enterobacter, Serratia, Salmonella, Pseudomonas, Acinetobacter, Neisseria, Streptococcus, Enterococcus, Staphylococcus, Corynebacterium.
 • Fungi: Candida.

BM621 zi300 lei

Detectarea agentului cauzator al gonoreei (Neisseria gonorrhoeae), în timpul căruia se determină materialul genetic (ADN) al bacteriilor din probă. Există mai multe abordări pentru diagnosticarea acestei boli: microbiologice, biologice serologice și moleculare. Cea mai mare sensibilitate și specificitate este metoda biologică moleculară (diagnosticarea PCR), bazată pe izolarea materialului genetic al agentului patogen.