Profilul anticorpilor către pANCA, lactoferina-DNA legată, antigene pancreatice (rPAg1-CUZD1, rPAg2-GP2), ASCA, intestinal goblet cells, IgA/G

400 leiIM34

Testul se utilizează pentru diagnosticul bolilor inflamatorii intestinale (boala Crohn, colita ulceroasă).

Imunofluorescență indirectă/ IIF

Ser sanguin

Microscop Eurostar III Plus

Pregatirea

Pregătirea

Perioada optimă pentru recoltare

  • Pentru obținerea rezultatelor cu un grad înalt de exactitate recomandăm să vizitați centrul de recoltare Invitro Diagnostics între orele de dimineață 7:30 și 11.00.

Alimentația

  • Proba se prelevează pe nemâncate. Ultimul consum alimentar trebuie să fie cu cel puțin de 8 ore înainte de a vă prezenta la recoltarea analizei.

Efortul fizic

  • Recomandăm să evitați efortul fizic până la investigație. Luați un repaus de 10-20 de minute până la colectarea analizei.

Alte indicații

Amânați colectarea analizei imediat după investigații paraclinice (rentghen, TC, RMN) și proceduri fizioterapeutice. Acestea pot influența rezultatele testului.

Evitați să fumați timp de o oră până la colectarea analizei.


Result

Rezultatul

Laboratorul medical Invitro Diagnostics oferă unul din cele mai detaliate Rapoarte de analize medicale din Republica Moldova. Raportul de analize medicale oferit conține mulți indici și parametri, valori de referință și variabile în dependență de profilul pacientului (vârstă, sex, unități de măsură, metoda utilizată și alte informații medicale specifice).

Pentru interpretarea rezultatelor analizelor, pacientul trebuie să apeleze obligatoriu la medicul curant care-i cunoaște antecedentele, rezultatele fiind doar o etapă în stabilirea diagnosticului.


Echipament utilizat

Echipament utilizat

Microscop Eurostar III Plus
Microscop cu fluorescență, rezultate fiabile și reproductibile

EquipmentMicroscoapele EUROSTAR Plus sunt proiectate și fabricate în Compania germana EUROIMMUN AG - un producător european de frunte de sisteme de testare imunofluorescente.
EquipmentO caracteristică unică a EUROStar Plus este utilizarea diodei emițătoare de lumină EUROStar-Bluelight.
EquipmentCel mai bun microscop pentru cercetarea educațională, de laborator în medicină, biologie.

Analize conexe recomandate

Pentru a primi o imagine mai completă referitor la starea de sănătate a pacienților adesea medicii au nevoie să investigheze valorile mai multor parametri și inclusiv relațiile dintre ei, de aceea Invitro Diagnostics recomandă efectuarea următoarelor analize conexe.

IM101 zi400 lei

Anticorpi anti citoplasma polinuclearelor neutrofile (ANCA) reprezintă un grup de anticorpi îndreptați impotriva componentelor citoplasmatice ale granulocitelor neutrofile. Au rol patogen, fiind utili în diagnosticul și monitorizarea vasculitelor sistemice mediate autoimun și în clasificarea acestora.

IM581 zi300 lei

Ac. anti gliadina deamidată sunt consideraţi markeri serologici pentru boala celiacă, enteropatie datorată intoleranţei la gluten (prezent în grâu, secară, orz), care afectează persoanele predispuse genetic.  Boala celiacă se datorează unui proces inflamator mediat imun (secundar consumului de grâu, secară sau orz) care apare mai ales la nivelul mucoasei intestinului subțire, cu atrofia vilozităţilor intestinale.

IM561 zi200 lei

Anticorpii anti citoplasma polinuclearelor neutrofile (ANCA) reprezintă un grup de anticorpi îndreptați împotriva componentelor citoplasmatice ale granulocitelor neutrofile și ale monocitelor. Au rol patogen, sunt utili în diagnosticul și monitorizarea vasculitelor și în clasificarea acestora. Mieloperoxidaza (MPO) este o enzimă care se găsește în granulațiile primare (azurofile) ale neutrofilelor; catalizează conversia peroxidului de hidrogen la hipoclorit și acid hipocloros. Anticorpii anti MPO prezintă, de obicei, un aspect pANCA. Anticorpii anti citoplasma polinuclearelor neutrofile (ANCA) reprezintă un grup de anticorpi îndreptați împotriva componentelor citoplasmatice ale granulocitelor neutrofile și ale monocitelor. Au rol patogen, sunt utili în diagnosticul și monitorizarea vasculitelor și în clasificarea acestora.