Următorii pași

20% reducere pentru clienții ENTER cu un cod promoțional special

Coșul meu

Notificare

Serviciul necesită

Adăugați servicii

Neisseria gonorrhoeae (ADN, calitativ, raclaj)

400 MDL

Neisseria gonorrhoeae este o bacterie Gram-negativă aparținând grupului diplococilor și care cauzează una dintre cele mai frecvente boli cu transmitere sexuală - gonoreea. Gonoreea este transmisă pe cale sexuală. Majoritatea pacienților (aproximativ 80%) infectați cu gonoree sunt persoane active sexual cu vârste cuprinse între 16 și 30 de ani. Cel mai adesea acest lucru apare ca urmare a contactului sexual neprotejat cu un partener infectat, dar uneori gonoreea este transmisă prin mijloace gospodărești (prin obiecte de igienă personală: prosoape, bureți etc.), precum și pe verticală - în timpul nașterii de la o mamă infectată la un copil.

Gonoreea este cea mai frecvent raportată infecție bacteriană în lume. Majoritatea infecțiilor cu acest agent patogen implică tractul urogenital inferior, prin infecția directă a epiteliului columnar al membranelor mucoasei. Infecțiile asimptomatice apar la 1-5% dintre bărbați și mai frecvent la femei. Simptomele apar de obicei în termen de 7 zile de la infecție și includ uretrita anterioară cu exudat purulent la bărbați și cervicită la femei. Infecția gonococică netratată poate progresa către boala inflamatorie pelvină la 8-10% dintre femei. Aproximativ 1 – 3%  dintre persoanele cu gonoree dezvoltă infecție gonococică diseminată, care poate fi asociată cu o deficiență de complement cu acțiune tardivă. Manifestările clinice includ leziuni ale pielii pe suprafețele extensoare ale mâinilor și picioarelor și artrite septice. Gonococii pot fi izolați din culturile lichide sinoviale în aproximativ 50% din cazurile de artrită septică.

Manifestările clinice ale bolii la bărbați și femei diferă. La femei, cel mai adesea acestea sunt forme asimptomatice de infecție, iar simptomele severe apar numai în timpul dezvoltării complicațiilor. În această privință, adesea agentul patogen se găsește la ele din întâmplare, de exemplu, în timpul examinărilor profilactice.

 

Semnele clinice ale infecției sunt:

-secreție vaginală (galben sau alb gălbui);

-durere la urinare;

-sângerare intermenstruală;

-dureri abdominale inferioare, în perineu;

-arsură, pruritul vulvei sau în vagin.

La bărbați, gonoreea apare de obicei după 3-4 zile de la infectare și se manifestă prin secreții din uretră, dureri severe la urinare, umflare și hiperemie în zona deschiderii externe a uretrei. Dacă infecția este cronică, secrețiile pot fi foarte rare. Dacă infecția este de mult timp netratată, se dezvoltă leziuni ale sistemului urinar superior: vezica urinară, rinichii și, de asemenea, sistemul reproductiv (prostată, testicule la bărbați și uter, trompe uterine, ovare la femei). Boala este de asemenea capabilă să afecteze articulațiile (în special cele mari - genunchi, șold), ochi (conjunctivită). Gonoreea cronică poate provoca infertilitate masculină și feminină.

Principalii factori de risc pentru infecție sunt: ​​schimbarea frecventă a partenerilor sexuali, relația sexuală cu un partener care a avut în trecut boli cu transmitere sexuală, contact sexual  neprotejat. Există mai multe abordări de diagnostic al acestei boli: metode microbiologice, serologice și de biologie moleculară. Metoda moleculară (diagnosticare PCR), bazată pe izolarea materialului genetic al agentului patogen, are cea mai mare sensibilitate și specificitate. În cele mai multe cazuri gonoreea este tratată cu succes cu antibiotice.

  • Pentru recoltarea materialului biologic de la femeile înărcinate, femeilor virgine se recomandă implicare medicului. Nu se recomandă băile vaginale cu utilizarea diferitor șamponuri sau geluri. Abținerea de la contactele sexuale cel puțin 48 de ore.
  • Timp de 2 săptămâni până a se petrece investigația, se interzice utilizarea antisepticelor locale, medicamentelor antibacteriene și antimicotice. 

Pregătirea :

  • Investigația de biologie moleculară  are loc cel puțin 2 zile după terminarea ciclului menstrual. Materialul biologic se colectează până la prima urinare sau după cel puțin trei ore de la ultima urinare. Se interzice utilizarea cremelor, supozitoriilor sau a pastilelor intravaginale.
call close
20% reducere pentru clienții ENTER! Sănătatea și frumusețea sunt strâns legate! Ai grijă de sănătatea ta și menține-ți frumusețea, alături de Invitro Diagnostics și ENTER!