Pachet MENOPAUZĂ

Control recomandat tuturor femeilor ajunse în perioada de menopauză cu scop de prevenire a eventualelor complicații legate de vîrstă, care include:
 • 3645 lei
 • -22%
 • 2830 lei
 • iconConsultațiile medicilor specialiști
 • iconExamen Ecografic
 • icon21 analize de laborator

Servicii și analize incluse în pachet

USG16800 lei

Include examinarea ficatului, colecistului, căilor intrahepatice, pancreasului, splinei, rinichilor, vezicii urinare, uterului, ovarelor, glandei tiroide, glandei mamare, + examenul transvaginal.

 • Metodă:Ultrasonografie

HM14130 lei

   TSH (hormonul tireostimulator bazal sau tirotropină) este o glicoproteină sintetizată de adenohipofiză. TSH stimulează producţia şi secreţia hormonilor tiroidieni metabolic activi, tiroxina (T4) şi triiodotironină (T3), prin interacţiunea cu un receptor specific de pe suprafaţa celulelor tiroidiene. Sinteza şi secreţia TSH-lui este stimulată de TRH, un hormon hipotalamic, ca răspuns la nivelele scăzute de hormoni tiroidieni circulanţi. Nivelele crescute de T4 şi T3 inhibă producţia de TSH printr-un mecanism de feed-back negativ. Eşecul reglării la orice nivel al axului hipotalamo-hipofizo-tiroidian va avea ca rezultat fie subproducţia (hipotiroidism), fie hiperproducţia (hipertiroidism) T4 şi/sau T3. Acest test se efectuează pentru a detecta orice afecțiune apărută la nivelul glandei tiroide. TSH ajută glanda tiroidă să elibereze doi hormoni, triiodotironină (T3) și tiroxina (T4), care controlează metabolismul corpului.

 • Metodă:Chemiluminiscenta, CLIA
 • Material:Sânge

CH2440 lei

Fierul este unul dintre cele mai importante micronutriente din organism. Acesta face parte din hemoglobină eritrocitelor și participă astfel la transferul de oxigen. Fierul este un microelement care este absorbit din alimente și apoi transferat prin organism prin transferin, o proteină specială care se formează în ficat. Fierul este necesar pentru formarea de globule roșii. Este cea mai importantă componentă a hemoglobinei, o proteină care umple eritrocitele, ceea ce le permite să transfere oxigenul de la plămâni la organe și țesuturi. De asemenea, fierul este o parte din proteina musculară a mioglobinei și unele enzime. Folosirea unor analize diferite care reflectă schimbul de fier în organism oferă informații mai complete și mai sigure despre deficitul de fier sau suprasaturarea fierului decât o măsurare izolată a fierului seric.

 • Metodă:Colorimetrică
 • Material:Ser sanguin

CH1535 lei

Colesterolul este sintetizat în numeroase ţesuturi, dar mai ales în ficat şi peretele intestinal. Aproximativ 50-75 % din cantitatea de colesterol seric este transportată de lipoproteinele cu densitate mica (LDL- low density lipoproteins), iar 15-40% este transportată de lipoproteinele cu densitate mare (HDL- high density lipoproteins).  Nivelul colesterolului seric este crescut în hiperlipoproteinemiile ereditare şi în alte afecţiuni metabolice. Valori moderat / marcat crescute sunt observate în afecţiunile hepatice însoţite de colestază. Hipercolesterolemia este un factor de risc pentru bolile cardiovasculare. Niveluri scăzute ale colesterolului pot să apară în hipertiroidism, malabsorbţie, deficienţe ale apolipoproteinelor, malnutriţie, afecţiuni hepatice severe.

 • Metodă:Colorimetrică
 • Material:Ser sanguin

CH1755 lei

Principalul rol al LDL colesterolului în metabolismul lipidic este de a prelua şi transporta colesterolul de la ficat la ţesuturile periferice. LDL colesterolul joacă un rol cheie în patogeneza aterosclerozei şi a bolii coronariene. O creştere a LDL colesterolului se asociază cu un risc crescut de boală coronariană, chiar și în cazul în care nivelul colesterolului total se situează în limite normale.

 • Metodă:Spectrofotometrică, cinetică
 • Material:Ser sanguin

CH1655 lei

Principalul rol al HDL colesterolului în metabolismul lipidic este de a prelua şi transporta colesterolul de la țesuturile periferice (inclusiv endoteliul vascular) la ficat, cu rol protector faţă de bolile cardiace. Un nivel scăzut de HDL colesterol este asociat cu un risc crescut de boală coronariană, determinarea HDL colesterolului fiind un instrument util în identificarea pacienţilor cu risc crescut de boală coronariană.

 • Metodă:Spectrofotometrică, cinetică
 • Material:Ser sanguin

CH0935 lei

  Glucoza este principala formă sub care sunt absorbiţi, utilizaţi, dar şi depozitați carbohidrații în organismele vii. Celulele organismului utilizează glucoza în scop energetic, cu formarea de ATP (adenozin trifosfat). Diabetul zaharat cuprinde un grup de tulburări metabolice caracterizate printr-un nivel crescut al glucozei sanguine, secundar unui deficit calitativ/cantitativ de insulină. Principalele simptome sunt letargia (datorită hiperglicemiei marcate), poliuria, polidipsia, scăderea în greutate, miopia şi susceptibilitatea crescută față de anumite infecţii. Testul pentru glucoză poate fi utilizat pentru: Screeningul hiperglicemiei (valori ridicate ale glucozei în sânge) cât şi al hipoglicemie (valori scăzute); Pentru a ajuta la diagnosticarea diabetului; Pentru a urmări nivelurile glucozei la persoanele cu diabet zaharat.

 • Metodă:Spectrofotometrie
 • Material:Ser sanguin

CH4735 lei

Aspartat aminotransferaza (AST) - o enzimă care este prezentă în toate celulele corpului, dar mai ales în celulele inimii și a ficatului și într-o mai mică măsură, în rinichi și mușchi. În mod normal, activitatea AST în sânge este foarte scăzută. Dacă ficatul sau țesutul muscular sunt deteriorate, acesta este eliberat în sânge. Astfel, AST este un indicator al afectării hepatice. Cel mai adesea, AST este prescris pentru a verifica dacă ficatul este deteriorat din cauza hepatitei, a medicamentelor toxice, a cirozei. Cu toate acestea, AST nu reflectă întotdeauna numai leziuni ale ficatului, activitatea acestei enzime poate fi crescută și în boli ale altor organe, în special în infarctul miocardic. Test folosit pentru identificarea inflamatiei, leziunilor sau necroza tesutului hepatic. In boala hepatica, reprezinta un indicator al afectarii hepatocelulare de orice cauza. De asemenea, testul este utilizat pentru a monitoriza functia hepatica la pacientii care iau medicamente potential hepatotoxice.

 • Metodă:Spectrofotometrică, cinetică
 • Material:Ser sanguin

CH4635 lei

Glutamat piruvat transaminaza (TGP), cunoscută şi sub denumirea de alanin aminotransferază (ALAT), este o enzimă implicată în metabolismul aminoacizilor. .Alanin aminotransferaza (ALT) este o enzimă care se găseşte mai ales în celulele din ficat şi rinichi; în cantităţi mult mai mici se găseşte, de asemenea, în inima şi muşchi. Acest test se foloseste pentru a monitoriza apariţia leziunilor hepatice şi/sau pentru a ajuta la diagnosticarea bolii de ficat.

 • Metodă:Spectrofotometrică, cinetică
 • Material:Ser sanguin

CM0110 lei

Sângele se recoltează de obicei, pentru examinări hematologice, biochimice, serologice, bacteriologice.Această metodă asigură confortul bolnavului, calitatea probei de sânge și securitatea personalului medical.

 • Material:Sânge

CM0350 lei

Prelevarea materialului biologic urogenital la femei

  CH0735 lei

  Metabolismul bilirubinei începe odată cu degradarea eritrocitelor îmbătrânite la nivelul sistemului reticuloendotelial (în principal, în splină). Hemoglobina este eliberată din eritrocite şi degradată la hem şi globină. Hem-ul este apoi catabolizat, cu formarea biliverdinei, care este apoi transformată în bilirubină. Un nivel înalt al bilirubinei serice se asociază cu apariţia icterului (coloraţia galbenă a tegumentelor şi mucoaselor). Icterul este rezultatul afectării metabolismului normal sau a excreţiei bilirubinei: producţie crescută de bilirubină (ex. hemoliza , eritropoieza ineficientă), excreţie scăzută a bilirubinei (ex.hepatită, obstrucţie), metabolism anormal al bilirubinei (ex. tulburări ereditare, icter neonatal).

  • Metodă:Spectrofotometrică, cinetică
  • Material:Ser sanguin

  CH03300 lei

  Homocisteina este un aminoacid şi reprezintă produsul intermediar de metabolizare a metioninei. Alimentaţia săracă în vitaminele B6, B12 sau acid folic este cea mai frecventă cauză de hiperhomocisteinemie. Aceste vitamine sunt esenţiale pentru metabolismul enzimatic al homocisteinei. Hiperhomocisteinemia este considerată un factor de risc cu valoare redusă pentru boala ischemică coronariană, cerebrovasculară şi arterială periferică, respectiv pentru tromboza venoasă. Homocisteina accelerează progresia aterosclerozei, prin producerea de leziuni endoteliale, favorizarea depozitării LDL colesterolului și a creşterii musculaturii netede vasculare. În sarcină nivelul crescut de homocisteină se asociază cu o creştere a incidenţei defectelor de tub neural.

  • Metodă:Chemiluminiscenta, CLIA
  • Material:Ser sanguin

  HM02135 lei

     Hormonul luteinizant (LH) este o glicoproteină secretată la nivelul hipofizei, ca raspuns la secreţia hormonului eliberator de gonadotropină (LHRH sau GnRH) de către hipotalamus. La femei, LH si FSH reglează ciclul menstrual. La bărbat, rolul principal al LH este stimularea producţiei de testosteron de către celulele Leydig, cu rol în reglarea procesului de spermatogeneză la nivelul celulelor Sertoli ale tubilor seminiferi testiculari.

  • Metodă:Chemiluminiscenta, CLIA
  • Material:Sânge

  HM01135 lei

    FSH, împreună cu LH (hormonul luteinizant), aparţine familiei hormonilor gonadotropi. FSH şi LH sunt secretaţi pulsatil de hipofiza anterioară, ca răspuns la eliberarea intermitentă de gonadotropin releasing hormone (GnRH) de la nivelul hipotalamusului. n mod simplist, nivelul de FSH şi LH este crescut în cazurile în care hormonii sexuali au o producţie deficitară (hipogonadism, sindrom Klinefelter, anorhidie, sindromul testiculului feminizant, alcoolism, castrare, menopauză). Nivelul de FSH şi LH este scăzut în insuficienţă hipofizară sau hipotalamică, tumori testiculare sau suprarenaliene care influenţează secreţia de estrogeni sau androgeni.

  • Metodă:Chemiluminiscenta, CLIA
  • Material:Sânge

  HM24140 lei

      Estradiolul este cel mai puternic estrogen natural al omului. Reglează funcția de reproducere la femei și menține sarcina, împreuna cu progesteronul. Estradiolul este secretat mai ales de ovare (la femeile neînsărcinate) și, în mai mica măsură, de testicule (la bărbați) și glandele suprarenale. În perioada sarcinii, placenta secretă majoritatea estradiolului circulant. În principiu, estradiolul circulă legat de proteine (SHBG, albumină).  Valorile normale ale estradiolului sunt scăzute în timpul menstruației și la începutul fazei foliculare, cresc spre sfârșitul fazei foliculare și ating un nivel maxim chiar înainte de vârful de concentrație al LH-ului, care este în mod normal urmat de ovulație. Nivelul estradiolului scade apoi, fiind urmat de o nouă creștere în timpul fazei luteale.

  • Metodă:Chemiluminiscenta, CLIA
  • Material:Sânge

  CI01180 lei

     Investigarea citologică a frotiului din colul uterin – reprezintă studierea microscopică a epiteliului ecto- și endocervical, ce permite diagnosticarea patologiilor precanceroase și a cancerului de col uterin. Testul permite excluderea din examinarea ulterioară a 80-90% din femei cu rezultat negativ și stabilirea următorilor pași în diagnosticare pentru 10-20% din femei, în dependență de severitatea schimbărilor depistate.

  Indicații

  • Femeile cu vîrsta cuprinsă între 25-65 ani care nu au făcut niciodată testul sau l-au făcut în urmă cu mai mult de 3 ani (sau, în conformitate cu protocoalele naționale).
  • Femeile, la care ultimul frotiu nu a corespuns cerințelor, ori s-au depistat schimbări nesemnificative.
  • Femeile cu eliminări sangvinolonte intermenstrulae (sau după contact sexual).
  • Femeile în postmenopauză.
  • Femeile, la care, în timpul inspecției colului uterin în oglinzi, s-au depistat schimbări patologice.

  • Metodă:Microscopică
  • Material:Raclaj celulelor epiteliale

  MC01100 lei

  Testul este folosit pentru evaluarea stării functionale a mucoasei uretrale, canalului cervical și a vaginului (inflamația și microflora).

  Indicații pentru prescrierea testului
  Simptome asociate cu infecții urogenitale / ITS (eliminări uretrale și/sau vaginale, disconfort, disurie).
   

  • Metodă:Microscopică
  • Material:Secret uretral, cervical, vaginal

  HE1565 lei

  Acest test este parte a investigaţiilor medicale efectuate în cazul unei posibile tulburări de sângerare sau a unui episod trombotic, în special pentru a evalua nivelul şi funcţia fibrinogenului; uneori este folosit pentru a ajuta la evaluarea riscului de apariţie a maldiilor cardiovasculare.

  • Metodă:Coagulometrica
  • Material:Plasma

  HE0230 lei

  Testele VSH măsoară viteza de sedimentare (așezare) a hematiilor (globulele roșii ale sângelui) în tubul de test în timp de o oră. Cu cât mai multe hematii se așează pe baza tubului în acest interval, cu atât mai mare este nivelul de sedimentare, adică VSH-ul. Testele VSH se fac pentru determinarea afecțiunilor cronice și acute, monitorizarea evoluției patologiei și determinarea efectului tratamentului.

  • Metodă:Metoda Westergren
  • Material:Sânge

  HE0180 lei

  Hemoleucograma (analiza generală a sângelui) este una dintre cele mai importante și solicitate teste de laborator, care oferă o informație generală despre starea de sănătate, iar schimbările în valorile de referință vorbesc despre prezența/absență și evoluția anumitor afecțiuni. Analiza generală a sângelui – are rol important atît în cazul diagnosticului patologiilor hematologice, infecțioase, inflamatorii, dereglărilor unor sisteme de organe, cît și în cazul aprecierii și monitorizării corecte ale tratamentului indicat. Un raport de rezultate conține date privind următorii indici:
      Hemoglobină
      Hematocritul
      Cantitatea eritrocitelor
      Volumul corpuscular mediu eritrocitului
      Hemoglobină corpusculară medie
      Concentrația medie a hemoglobinei corpuscular
      Lățimea de distribuție a eritrocitelor după volum, devierea standart
      Lățimea de distribuție a eritrocitelor după volum, coeficient de variație
      Cantitatea leucocitelor
      Cantitatea neutrofilelor
      Conținutul procentual a neutrofilelor
      Cantitatea limfocitelor
      Conținutul procentual a limfocitelor
      Cantitatea monocitelor
      Conținutul procentual a monocitelor
      Cantitatea bazofilelor
      Conținutul procentual a bazofilelor
      Cantitatea eozinofilelor
      Conținutul procentual a eozinofilelor
      Cantitatea trombocitelor
      Volumul mediu a trombocitelor

  • Metodă:Flow-citometrie fluorescentă/ focusare hidrodinamică/ Colorimetrie (SLS-Hb).
  • Material:Sânge

  HM16130 lei

    Tiroxina (T4) este un hormon tiroidian care circulă în sânge legat de TBG (globulina de legare a tiroxinei), prealbumină și albumină. Mai puțin de 0,03% din T4 circulă liber, fracțiunea liberă fiind forma biologic activă a hormonului. Sinteza T4 este reglată de către TSH printr-un mecanism de feedback negativ. T4 este precursorul T3, prin intermediul căruia își exercită acțiunea. FT4 este un indicator mai bun al funcției tiroidiene decât T4, deoarece nu este afectat de modificările proteinelor de legare a tiroxinei. Astfel, FT4 este normal la persoanele cu nivel crescut al TBG (sarcină, estrogeni, creștere congenitală).

  • Metodă:Chemiluminiscenta, CLIA
  • Material:Sânge

  HE0660 lei

  Acest test se efectueaza pentru a masura perioada de timp necesara sangelui sa se coaguleze. Testul APTT se efectueaza pentru a identifica diferite probleme in procesul de coagulare. 

  • Metodă:
   Coagulometrica
  • Material:Sânge

  HE1460 lei

  Deoarece testul pentru timpul de protrombină, denumit pe scurt PT, evaluează capacitatea de coagulare adecvată a sângelui, el poate fi utilizat pentru a ajuta la diagnosticarea cauzelor sângerarii.

  • Metodă:
   Coagulometrica
  • Material:Sânge

  HE1265 lei

  Acest test este utilizat pentru următoarele condiții:

  • Monitorizarea terapiei îndelungate cu anticoagulante orale (cumarine și indandion)
  • Evaluarea funcției hepatice (tulburarea sintezei factorilor complexului protrombinic)
  • Depistarea tulburărilor de coagulare (screeningul factorilor căii extrinsece (I, II, V, VII, IX) și celei totale (fibrina))
  Testul se efectuează pentru a măsura perioada de timp necesară pentru coagularea sângelui. Un test TQ poate fi folosit pentru a identifica posibile probleme care apar în procesul de coagulare, dar și pentru a verifica eficacitatea coagulantelor.

  • Metodă:
   Coagulometrica
  • Material:Plasma

  BM09350 lei

  Metoda de diagnosticare prin biologie moleculară PCR  a Papillomavirusului uman (HPV) se bazează pe depistarea fragmentelor genomului HPV din raclatele cervicale sau din țesuturile bioptate. Testul permite depistarea și diferențierea celor mai importante din punct de vedere clinic genotipuri (16,18,31,33,35,39,45,51,52,56,58,59), care sunt responsabile pentru 95% cele mai grave displazii ale cervixului și tumori ale colului uterin. Depistarea genotipurilor 16 și 18, care posedă o oncogenitate sporită și necesită un comportament special al pacientelor, în special, investigațiile prin colposcopie. 
   
  Indicații pentru prescriera testului la femei

  • Screening-ul femeilor cu vîrsta mai mare de 30 de ani (în cazul rezultatului negativ se recomandă repetarea  cu un interval de 3 ani).
  • În complex cu investigarea citologică.
  • Apariția displazei de diferit grad.

  • Metodă:Reacția de polimerizare în lanț în timp real, test calitativ
  • Material:Raclaj celulelor epiteliale

  CP01200 lei

   CP03300 lei

    Total preț standard:

    3645 lei