Pachet CARDIOLOGIC

Controlul cardiologic aprofundat, recomandat pacienților de toate vîrstele, în special celor care prezintă risc de boli cardiovasculare, cu scop de monitorizare a afecțiunilor cardiologice cronice(infarct miocardic, ictus, dereglări ale ritmului cardiac și altele), care include:
 • 1980 lei
 • -19%
 • 1602 lei
 • iconConsultațiile medicilor specialiști
 • iconExamen Ecografic
 • icon10 Analize de laborator

Servicii și analize incluse în pachet

CH38200 lei

Proteina C reactivă (CRP) este o proteină de fază acută, sintetizată la nivel hepatic. Studiile efectuate au arătat că CRP ultrasensibil, alături de colesterolul total, LDL şi HDL colesterol, este util în predicţia riscului cardiovascular. Este indicata pentru - Evaluarea riscului dezvoltării infarctului miocardic la pacienţii cu sindrom coronarian acut; Evaluarea riscului de dezvoltare a afecţiunilor cardiovasculare sau a evenimentelor ischemice la persoanele fără manifestări în prezent. Deoarece CRP este un reactant de fază acută, o singură măsurare la pacienţii aparent sănătoşi poate să nu reflecte nivelul bazal dacă inflamaţia este prezentă.

 • Metodă:Imunoturbidimetrie
 • Material:Ser sanguin

CH03300 lei

Homocisteina este un aminoacid şi reprezintă produsul intermediar de metabolizare a metioninei. Alimentaţia săracă în vitaminele B6, B12 sau acid folic este cea mai frecventă cauză de hiperhomocisteinemie. Aceste vitamine sunt esenţiale pentru metabolismul enzimatic al homocisteinei. Hiperhomocisteinemia este considerată un factor de risc cu valoare redusă pentru boala ischemică coronariană, cerebrovasculară şi arterială periferică, respectiv pentru tromboza venoasă. Homocisteina accelerează progresia aterosclerozei, prin producerea de leziuni endoteliale, favorizarea depozitării LDL colesterolului și a creşterii musculaturii netede vasculare. În sarcină nivelul crescut de homocisteină se asociază cu o creştere a incidenţei defectelor de tub neural.

 • Metodă:Chemiluminiscenta, CLIA
 • Material:Ser sanguin

CH0435 lei

Creatinina serică este produsul metabolic al creatinei şi fosfocreatinei, ambele prezente aproape în exclusivitate în muşchi. De aceea, nivelul creatininei este corelat cu masă musculară, care la rândul ei este influenţată de sex, vârstă şi alimentaţie. Creatinina este eliminată din sânge prin filtrare glomerulară. Un nivel normal al creatininei nu implică în mod necesar o funcţie renală normală, în timp ce un nivel crescut indică, de obicei, afectarea funcţiei renale. Totuşi, modificarea concentraţiei creatininei serice se poate produce şi independent de funcţia renală (ex. modificarea masei musculare). Testul pentru creatinină în sânge - prin acest test poate fi monitorizată activitatea rinichilor și buna funcționare a acestora. Un nivel mai mare de creatinină în sânge poate indica faptul că rinichii nu mai au capacitatea de a funcționa în parametrii normali.

 • Metodă:Cinetică
 • Material:Ser sanguin

CH0635 lei

Ureea este produsul principal al defalcării proteinelor. Este forma chimică în care azotul inutil este îndepărtat din urină. Acumularea de uree și de alți compuși care conțin azot în sânge ca urmare a insuficienței renale conduce la uremie. Insuficiența renală se manifestă atunci când un glomerul se pierde în capacitatea de a filtra metaboliții sanguini prin el însuși. Acest lucru se poate întâmpla brusc (insuficiență renală acută) ca răspuns la boală, administrarea de medicamente, otrăvuri, daune. Uneori aceasta este o consecință a bolilor cronice de rinichi (pielonefrită, glomerulonefrită, amiloidoză, tumori renale etc.) și alte organe (diabet, hipertensiune, etc.). Analiza pentru uree este de obicei prescrisă în combinație cu un test pentru nivelul de creatinină din sânge. Analiza pentru uree este de obicei prescrisă în combinație cu un test pentru nivelul de creatinină din sânge.

 • Metodă:Cinetică
 • Material:Ser sanguin

CH36150 lei

Troponina I este o proteină care este conținută în mușchiul cardiac și este eliberată în sânge in caz de  infarct miocardic. Cele mai sensibile si specifice pentru inima daune musculare este troponina I. Dacă o persoană se întâmplă cu infarct miocardic, adică moartea a mușchiului inimii, nivelul troponinei în sânge crește în 3-4 ore de la un prejudiciu și pot rămâne crescute pentru 10-14 zile. Diagnosticul de „infarct miocardic“ nu este plasat numai pe baza unor niveluri ridicate de troponinei I. Pentru a face acest lucru va necesita o evaluare completă a pacientului, care poate deține doar un medic. Acest lucru ia în considerare natura sindromului de durere, istoricul bolii, ECG, rezultatele altor examinări de laborator și instrumentale.

 • Metodă:Chemiluminiscenta, CLIA
 • Material:Ser sanguin

CH1840 lei

Trigliceridele  reprezinta cel mai important depozit de rezerve energetice ale organismului. Un test de sange masoara trigliceridele impreuna cu colesterolul. Majoritatea trigliceridelor sunt transportate in sange ca lipoproteine ​​cu densitate foarte scazuta.

 • Metodă:Colorimetrică
 • Material:Ser sanguin

HE1350 lei

INR - metoda de demonstrație a rezultatelor testului protrombinic, care este recomandat de Comitetul Internațional de cercetare a trombozelor și hemostazei și de Comitetul Internațional de standartizare în hematologie pentru controlul terapiei cu anticoagulante indirecte între INR și protrombina după Quick există o corelare negativă: scăderea protrombinei corespunde creșterii INR. INR este sensibil la nivelull factorilor (II, VII,X). Acest test măsoară timpul necesar formării cheagului compact de fibrina după adăugarea tromboplastinei tisulare (factor III) şi calciului. Spre deosebire de nivelele PT care variază în funcţie de reactivii şi metodele fotooptice utilizate, INR poate furniza informaţii mult mai pre­cise (foloseşte tromboplastină standardizată).

 • Metodă:
  Coagulometrica
 • Material:Plasma

HE1565 lei

Acest test este parte a investigaţiilor medicale efectuate în cazul unei posibile tulburări de sângerare sau a unui episod trombotic, în special pentru a evalua nivelul şi funcţia fibrinogenului; uneori este folosit pentru a ajuta la evaluarea riscului de apariţie a maldiilor cardiovasculare.

 • Metodă:Coagulometrica
 • Material:Plasma

HE0230 lei

Testele VSH măsoară viteza de sedimentare (așezare) a hematiilor (globulele roșii ale sângelui) în tubul de test în timp de o oră. Cu cât mai multe hematii se așează pe baza tubului în acest interval, cu atât mai mare este nivelul de sedimentare, adică VSH-ul. Testele VSH se fac pentru determinarea afecțiunilor cronice și acute, monitorizarea evoluției patologiei și determinarea efectului tratamentului.

 • Metodă:Metoda Westergren
 • Material:Sânge

HE0180 lei

Hemoleucograma (analiza generală a sângelui) este una dintre cele mai importante și solicitate teste de laborator, care oferă o informație generală despre starea de sănătate, iar schimbările în valorile de referință vorbesc despre prezența/absență și evoluția anumitor afecțiuni. Analiza generală a sângelui – are rol important atît în cazul diagnosticului patologiilor hematologice, infecțioase, inflamatorii, dereglărilor unor sisteme de organe, cît și în cazul aprecierii și monitorizării corecte ale tratamentului indicat. Un raport de rezultate conține date privind următorii indici:
    Hemoglobină
    Hematocritul
    Cantitatea eritrocitelor
    Volumul corpuscular mediu eritrocitului
    Hemoglobină corpusculară medie
    Concentrația medie a hemoglobinei corpuscular
    Lățimea de distribuție a eritrocitelor după volum, devierea standart
    Lățimea de distribuție a eritrocitelor după volum, coeficient de variație
    Cantitatea leucocitelor
    Cantitatea neutrofilelor
    Conținutul procentual a neutrofilelor
    Cantitatea limfocitelor
    Conținutul procentual a limfocitelor
    Cantitatea monocitelor
    Conținutul procentual a monocitelor
    Cantitatea bazofilelor
    Conținutul procentual a bazofilelor
    Cantitatea eozinofilelor
    Conținutul procentual a eozinofilelor
    Cantitatea trombocitelor
    Volumul mediu a trombocitelor

 • Metodă:Flow-citometrie fluorescentă/ focusare hidrodinamică/ Colorimetrie (SLS-Hb).
 • Material:Sânge

HE1265 lei

Acest test este utilizat pentru următoarele condiții:

 • Monitorizarea terapiei îndelungate cu anticoagulante orale (cumarine și indandion)
 • Evaluarea funcției hepatice (tulburarea sintezei factorilor complexului protrombinic)
 • Depistarea tulburărilor de coagulare (screeningul factorilor căii extrinsece (I, II, V, VII, IX) și celei totale (fibrina))
Testul se efectuează pentru a măsura perioada de timp necesară pentru coagularea sângelui. Un test TQ poate fi folosit pentru a identifica posibile probleme care apar în procesul de coagulare, dar și pentru a verifica eficacitatea coagulantelor.

 • Metodă:
  Coagulometrica
 • Material:Plasma

CM0110 lei

Sângele se recoltează de obicei, pentru examinări hematologice, biochimice, serologice, bacteriologice.Această metodă asigură confortul bolnavului, calitatea probei de sânge și securitatea personalului medical.

 • Material:Sânge

CH0935 lei

  Glucoza este principala formă sub care sunt absorbiţi, utilizaţi, dar şi depozitați carbohidrații în organismele vii. Celulele organismului utilizează glucoza în scop energetic, cu formarea de ATP (adenozin trifosfat). Diabetul zaharat cuprinde un grup de tulburări metabolice caracterizate printr-un nivel crescut al glucozei sanguine, secundar unui deficit calitativ/cantitativ de insulină. Principalele simptome sunt letargia (datorită hiperglicemiei marcate), poliuria, polidipsia, scăderea în greutate, miopia şi susceptibilitatea crescută față de anumite infecţii. Testul pentru glucoză poate fi utilizat pentru: Screeningul hiperglicemiei (valori ridicate ale glucozei în sânge) cât şi al hipoglicemie (valori scăzute); Pentru a ajuta la diagnosticarea diabetului; Pentru a urmări nivelurile glucozei la persoanele cu diabet zaharat.

 • Metodă:Spectrofotometrie
 • Material:Ser sanguin

CH1655 lei

Principalul rol al HDL colesterolului în metabolismul lipidic este de a prelua şi transporta colesterolul de la țesuturile periferice (inclusiv endoteliul vascular) la ficat, cu rol protector faţă de bolile cardiace. Un nivel scăzut de HDL colesterol este asociat cu un risc crescut de boală coronariană, determinarea HDL colesterolului fiind un instrument util în identificarea pacienţilor cu risc crescut de boală coronariană.

 • Metodă:Spectrofotometrică, cinetică
 • Material:Ser sanguin

CH1755 lei

Principalul rol al LDL colesterolului în metabolismul lipidic este de a prelua şi transporta colesterolul de la ficat la ţesuturile periferice. LDL colesterolul joacă un rol cheie în patogeneza aterosclerozei şi a bolii coronariene. O creştere a LDL colesterolului se asociază cu un risc crescut de boală coronariană, chiar și în cazul în care nivelul colesterolului total se situează în limite normale.

 • Metodă:Spectrofotometrică, cinetică
 • Material:Ser sanguin

CH1535 lei

Colesterolul este sintetizat în numeroase ţesuturi, dar mai ales în ficat şi peretele intestinal. Aproximativ 50-75 % din cantitatea de colesterol seric este transportată de lipoproteinele cu densitate mica (LDL- low density lipoproteins), iar 15-40% este transportată de lipoproteinele cu densitate mare (HDL- high density lipoproteins).  Nivelul colesterolului seric este crescut în hiperlipoproteinemiile ereditare şi în alte afecţiuni metabolice. Valori moderat / marcat crescute sunt observate în afecţiunile hepatice însoţite de colestază. Hipercolesterolemia este un factor de risc pentru bolile cardiovasculare. Niveluri scăzute ale colesterolului pot să apară în hipertiroidism, malabsorbţie, deficienţe ale apolipoproteinelor, malnutriţie, afecţiuni hepatice severe.

 • Metodă:Colorimetrică
 • Material:Ser sanguin

CH2240 lei

În general, acesta este legat de calciu formând fosfatul de calciu necesar creșterii oaselor, precum și menținerii integrității oaselor și dinților. De asemenea, fosforul are rol în buna funcționare a sistemului nervos, a inimii și a enzimelor (fermenților). Fosforul din organism provine din alimente care conțin mari cantități din acest mineral ca: lapte, brânză, ouă, icre, creier, carne.

 • Metodă:Ion-selectivă
 • Material:Ser sanguin

CH75500 lei

ST2 - cel mai nou marker utilizat pentru a prezice și stratifica riscul de apariție a insuficienței cardiace.

 • Metodă:Imunoenzimatică/ ELISA
 • Material:Sînge venos

CP01200 lei

  Total preț standard:

  1980 lei