Intoleranţa alimentară

hero-image

Intoleranța alimentară, asemenea alergiei alimentare, se poate manifesta printr-o reacție adversă la un aliment. Dar, spre deosebire de alergia alimentară, declanșată direct de sistemul imunitar, intoleranța alimentară este o reacție a sistemului digestiv, deci nu sunt implicați anticorpi. În esență, o persoană poate avea dificultăți  în digerarea unui aliment, probabil din cauza unui deficit de enzime sau din cauza unor substanțe chimice din aliment care sunt greu de procesat.

Întrucât nu are legătură cu producerea anticorpilor, intoleranța alimentară se poate manifesta de la prima ingerare a alimentului respectiv. Cantitatea poate fi un factor determinant: o cantitate mică din aliment ar putea fi tolerată, însă ingerarea unor cantități mai mari ar putea cauza probleme.

De obicei, simptomele unei intoleranțe alimentare sunt mai puțin alarmante decât cele ale reacțiilor alergice severe. Intoleranța poate cauza dureri de stomac, balonare, flatulență (gaze intestinale), crampe, dureri de cap, erupții cutanate, oboseală sau o stare generală de rău.

 

Beneficiază de ofertă și primește -40% #reducere pentru investigația AL91 panou de intoleranță alimentară 2. Promoție valabilă în perioada 11.09.2019 - 31.10.2019.

Vezi ce alimente include acest panou: https://invitro.md/pagins/analis-page/1050

Preț inițial - 750 lei ️ Preț #Promo - 450 lei
Pentru mai multe detalii, apelaţi linia verde 022 903 999.

Tabelul de investigații

AL91750 lei

Intoleranța alimentară, asemenea alergiei alimentare, se poate manifesta printr-o reacție adversă la un aliment. Dar, spre deosebire de alergia alimentară, declanșată direct de sistemul imunitar, intoleranța alimentară este o reacție a sistemului digestiv, deci nu sunt implicați anticorpi. În esență, o persoană poate avea dificultăți  în digerarea unui aliment, probabil din cauza unui deficit de enzime sau din cauza unor substanțe chimice din aliment care sunt greu de procesat. Întrucât nu are legătură cu producerea anticorpilor, intoleranța alimentară se poate manifesta de la prima ingerare a alimentului respectiv. Cantitatea poate fi un factor determinant: o cantitate mică din aliment ar putea fi tolerată, însă ingerarea unor cantități mai mari ar putea cauza probleme. De obicei, simptomele unei intoleranțe alimentare sunt mai puțin alarmante decât cele ale reacțiilor alergice severe. Intoleranța poate cauza dureri de stomac, balonare, flatulență (gaze intestinale), crampe, dureri de cap, erupții cutanate, oboseală sau o stare generală de rău.

Include următorii alergeni:

  1. cireașă
  2. struguri (albi/ rosii)
  3. kiwi
  4. lămâie
  5. nectarine
  6. portocale
  7. ananas
  8. căpșună
  9. pepene
  10. pară
  11. prună
  12. grapefruit
  13. piersică
  14. curmale
  15. busuioc
  16. piper (negru / alb)
  17. scorţişoară
  18. usturoi
  19. sămânță de muștar
  20. nucşoară
  21. oregano
  22. pătrunjel
  23. mentă
  24. semințe de mac
  25. rozmarin
  26. cimbru
  27. vanilie
  28. migdală
  29. alune de caju
  30. boabe de cacao
  31. alună
  32. arahidă
  33. fistic
  34. susan
  35. floarea soarelui
  36. nuc
  37. nucă de cocos
  38. amestec de ciuperci 1 (păstrăv, ciuperci albe, shiitake, chanterelle)
  39. amestec de ciuperci 2 (Bay Boletus, Boletus)
  40. rac de râu
  41. somon
  42. ton
  43. scoică
  44. crevetă
  45. hamsie
  46. pește-spadă
  47. păstrăv
  48. unic
  49. cod (peste)
  50. drojdie de bere
  51. drojdie de copt
  52. miere
  53. cafea
  54. ceai negru

Obține o consultație gratuită