Următorii pași

⏰ HAPPY HOURS LA ANALIZE MEDICALE! Între 11:00 și 13:00 te bucurăm cu 25% REDUCERE la analizele medicale!

Coșul meu

Notificare

Serviciul necesită

Adăugați servicii

Evaluează acest articol
Adaugă un comentariu

Bolile cu transmitere sexuală

  • 1 iulie 2024
  • eye 9
Bolile cu transmitere sexuală
rating
Evaluare
0

Bolile cu transmitere sexuală sunt infecţii transmise de la o persoană la alta prin contact sexual, însă nu numai. Acestea pot fi cauzate atât de bacterii, cât şi de paraziţi sau viruşi.

Testarea pentru infecţiile cu transmitere sexuală este importantă intrucât o persoană poate avea o infecţie fără să cunoască acest lucru (în majoritatea cazurilor, nu există semne sau simptome în special la bărbaţi, dar netratate la timp pot urma consecinţe grave). Cu cât sunt descoperite mai din timp, cu atât cresc şansele ca acestea să poată fi tratate cu succes.

Infecţiile cu transmitere sexuală (ITS) sunt cauzate de diverse bacterii, paraziţi, ciuperci şi virusuri. Testarea pentru ITS este importantă intrucât o persoană poate avea o infecţie fără să cunoască acest lucru (în majoritatea cazurilor, nu există semne sau simptome). 

Care sunt factorii de risc?

  • contact sexual cu parteneri multipli
  • contact sexual neprotejat - fără utilizarea prezervativului
  • transfuzii de sânge

Bolile cu transmitere sexuală pot fi tratate. Mai multe despre metodele de diagnostic ne spune medicul urolog-androlog Alexandru Tarantai în reportajul de mai jos:

Pentru programări, apelaţi 022903999.

 
 

Conţinut:

star star star star star
0
Comentarii: 0
call close
Promoția "ProSPORT" Reducere de -25% la 16 analize esențiale, pentru sportivi și cei pasionați de sport și modul sănătos de viață