Următorii pași

https://www.invitro.md

info@invitro.md Logo Facebook Instagram LinkedIn TikTok Telegram
2005 Moldova Chișinău,

Achită ONLINE și primești 15% reducere la analize și prioritate la deservire!

Coșul meu

Notificare

Serviciul necesită

Adăugați servicii

Evaluează acest articol
Adaugă un comentariu

Motivele creșterii excesive a părului pe față și corp, explicate de medicul endocrinolog, Evelina Bostan

  • 28 octombrie 2024
  • eye 151
Motivele creșterii excesive a părului pe față și corp, explicate de medicul endocrinolog, Evelina Bostan
rating
Evaluare
0

Conţinut:

Schimbările hormonale în organism pot duce la apariția pilozității excesive, inestetice, pe fața și corpul femeii. Aceste simptome pot defini afecțiunea numită Hirsutism.

În cadrul proiectului „Oamenii întreabă, experții răspund”, inițiat de Farmacia Familiei în colaborare cu partenerii săi, medicul endocrinolog de la Invitro Diagnostics, Evelina Bostan, a răspuns întrebărilor date de pacienți online. Cu siguranță mulți dintre voi vor găsi răspunsurile pe care le caută.

„Cum se poate de stopat creșterea firelor de păr de pe față și gât?”

Atunci când noi vorbim despre creșterea firelor de păr, pe față sau în unele locuri inestetice tipice pentru o femeie, se vorbește despre un hirsutism. Hirsutismul apare în perioada de creștere, de maturizare, din adolescență și se agravează cel mai des spre vârsta de 20 de ani. Deseori așa simptom întâlnim în polichistoză ovariană, atunci când plângerea asta de hirsutism este asociată și cu o dereglare a ciclului menstrual împreună cu o acnee. Atunci când este așa o plângere noi trebuie neapărat să ne adresăm medicului pentru a evalua și a face un set de laborator pentru a iniția un tratament medicamentos, scopul căruia este stoparea și încetinirea creșterii firului de păr. Deseori așa tratamente sunt de durată lungă, până la 6, poate chiar și 12 luni. Câteodată se întâlnesc cazuri de hirsutism idiopatic atunci când nu se depistează nicio cauză și atunci putem interpreta acest hirsutism ca o formă ușoară a polichistozei. Nici într-un caz nu se recomandă inițierea tratamentului medicamentos desinestătător”, atenționează experta.

Sursa: www.ea.md

Conţinut:

star star star star star
0
Comentarii: 0
Achită online cu 15% reducere la analize!
call close
Comandă apel

Întroduceți datele dvs. și vă vom contacta

Ora convenabilă
-
Orele de lucru al Call-centrului:

Luni - Vineri

07:00 - 19:00

Sâmbătă

07:30 - 16:00

Duminică

07:30 - 14:00

👉Achită ONLINE și primești 15% reducere! Profită acum de 15% reducere la achitărea analizelor medicale online și beneficiază de prioritate la deservire