Fox determină intoleranța către 286 alimente
- 18 noiembrie 2024
- 230
Intoleranța alimentară se manifestă printr-o stare a organismului când acesta prezintă semne neplăcute după consumul anumitor alimente: provoacă durere și balonare abdominală, greață, arsuri la stomac, erupții cutanate, prurit, slăbiciune, stare de rău, migrenă.
În cazuri mai grave, pacienții observă urme de mucus și sânge în scaun. Simptomele enumerate deseori sunt confundate cu simptomele unei alergii alimentare. Spre deosebire de alergii, care apar după câteva minute, semnele de intoleranță alimentară se dezvoltă la câteva ore sau chiar zile după consumul anumitor alimente. Severitatea simptomelor depinde de cantitatea consumată a produsului. Îmbunătățirea stării apare după corectarea dietei și excluderea alimentelor intolerabile din dietă. Este ușor de exclus alimentul atunci când dieta zilnică e alcătuită din produse simple. Dacă pacientul este gurmand și preferă feluri de mâncare sofisticate, atunci e complicat să determini prin metoda excluderii produsul ”respins” de organism. Intoleranța către produsele alimentare determină testul semicantitativ hipersensibil către 286 de alimente FOX (Food Xplorer).
Testul FOX – test de bază în identificarea alimentelor care provoacă inflamație cronică, ceea ce duce la intoleranță alimentară. Prin detectarea anticorpilor IgG specifici către alimente în serul sangvin, este ușor să identificăm antigenele care provoacă reacția și să atenuăm simptomele de mai sus prin excluderea alimentelor din dietă.
Ce înseamnă metoda semicantitativă?
Metoda semicantitativă arată coeficientul care indică de câte ori cantitatea de anticorpi depășește valorile normale. Rezultatul este exact.
FOX Food Xplorer se indică în următoarele cazuri:
- Erupții cutanate ce nu răspund nici la o metodă de tratament;
- Recidivul eczemei, dermatitei;
- Apariția disconfortului după mâncare (balonare abdominală, diaree, greață);
- Maladii gastro-intestinale cornice ce nu răspund tratamentelor;
- Dereglări ale metabolismului: kilograme în plus sau, invers, masă corporală scăzută;
- Cefalee (durere de cap) sau alte dureri de etiologie neidentificată, agravată după consumul alimentelor;
- Predispoziție genetică la intoleranța alimentară;
- Copiii până la 3 ani cu probleme alimentare;
- Sindromul intestinului iritat;
- Depresie și migrenă.
Pentru ce este necesar testul FOX (Food Xplorer)?
- Pentru corectarea dietei. Dacă pacientul simte schimbări în funcționarea organismului și simptomele indicate mai sus după consumul anumitor alimente, specialiștii recomandă efectuarea testului FOX în cadrul rețelei de sănătate Invitro Diagnostics.
- Pentru a confirma sau exclude o intoleranță alimentară dependentă de IgG.
De ce alegem testul FOX?
- Identifică intoleranța la cele mai frecvent întâlnite alimente din țara noastră și din întreaga lume. De asemenea lista include nu numai produse de bază, ci și noi dezvoltări alimentare (OMG).
- Testează un panou din 13 grupuri de produse și 286 de antigeni alimentari.
- Pentru test se folosește serul sangvin.
- Rezultatul pacientului este eliberat în 2 zile, ceea ce permite medicului să corecteze dieta pacientului și să indice un tratament adecvat.
Pregătirea pentru testul FOX o găsiți aici.
www.invitro.md