Albuș de ou, F1
Alergia la ou este foarte fecvent întâlnită la copii, fiind pe locul doi în topul alergiilor alimentare la vârste mici, după alergia la laptele de vacă. Simptomele care indică o natură alergică după consumul de ouă și produsele alimentare în preparatul cărora au fost utilizate sunt: roșeață și mâncărime ale pielii, angioedem, rinită alergică, edem laringian, tuse și spasm bronșic, greață, vărsături, dureri abdominale și diaree.
Diagnosticul se va pune de către medicul specialist alergolog după efectuarea testului de determinare cantitativă a IgE specific la albuș de ou în serul uman. Rezultatele testelor IgE specific la alergeni, asociate cu alte informaţii clinice sau de laborator, permit identificarea alergenului (alergenilor) la care o persoană este sensibilă.
- Amânați colectarea analizei imediat după investigații paraclinice (rentghen, TC, RMN) și proceduri fizioterapeutice. Acestea pot influența rezultatele testului.
- Pentru a nu denatura rezultatele unor analize (glicemia, colesterolul sau trigliceridele), în ajun, evitați consumul unor alimente grase, dulciuri concentrate și alcool.