Următorii pași

https://www.invitro.md

info@invitro.md Logo Facebook Instagram LinkedIn TikTok Telegram
2005 Moldova Chișinău,

Achită ONLINE și primești 15% reducere la analize și prioritate la deservire!

Coșul meu

Notificare

Serviciul necesită

Adăugați servicii

Ambrozie obișnuită, W1

<p style="box-sizing: border-box; font-family: Roboto, sans-serif; color: rgb(33, 37, 41); font-size: 16px; text-align: justify;"><span style="font-size:12px;"><span style="font-family: arial, helvetica, sans-serif;">Ambrozia este un gent de plante erbacee, sau de arbuști&nbsp;și este considerată un alergen puternic. Aceasta crește pe c&acirc;mpuri, dar și &icirc;n zonele ne&icirc;ngrijite de la marginea orașului. Răsp&acirc;ndirea polenului de ambrozie are loc de la sf&acirc;rșitul verii și p&acirc;nă la &icirc;nceputul toamnei, moment &icirc;n care apar alergiile. Alergia la ambrozie apare atunci c&acirc;nd o cantitate mică de polen este inhalată și ajunge &icirc;n căile respiratorii. Organismul vede acest polen, aparent banal, drept un corp străin care trebuie eliminat. Drept urmare, declanșează un răspuns imunitar pentru a elimina &bdquo;invadatorul&rdquo;. Este suficientă o concentrație de polen mai mică de 30 grăuncioare/m3 pentru a declanșa reacția alergică. Mai mult, persoanele foarte sensibile pot fi afectate chiar și atunci c&acirc;nd există 1-2 grăuncioare de polen/m3.</span></span></p><p style="box-sizing: border-box; font-family: Roboto, sans-serif; color: rgb(33, 37, 41); font-size: 16px; text-align: justify;"><span style="font-size:12px;"><span style="font-family: arial, helvetica, sans-serif;">Simptomele alergiei la ambrozie sunt similare altor forme de alergie la polen. Dacă &icirc;n cazul astmaticilor agravează simptomele și poate provoca tuse și respirație șuierătoare, pentru persoanele alergice determină simptome precum: strănut, nas &icirc;nfundat, secreții nazale apoase (rinoree), cefalee, iritații ale ochilor, m&acirc;ncărime &icirc;n g&acirc;t, pierderea mirosului, somnolență, oboseală cronică. &Icirc;n cazuri foarte grave, polenul de ambrozie poate provoca șoc anafilactic. Acesta debutează brusc și apare &icirc;ntr-o formă severă, put&acirc;nd duce la obstrucția căilor aeriene și chiar deces.</span></span></p><p style="box-sizing: border-box; font-family: Roboto, sans-serif; color: rgb(33, 37, 41); font-size: 16px; text-align: justify;"><span style="font-size:12px;"><span style="font-family: arial, helvetica, sans-serif;">Un mod de a confirma diagnosticul de alergie la ambrozie este prin testarea s&acirc;ngelui &icirc;n laborator.&nbsp;Testarea unei cantități mici de s&acirc;nge va putea indica prezența anticorpilor specifici ambroziei. Dacă acești anticorpi sunt descoperiți, &icirc;nseamnă că există o alergie la această buruiană.</span></span></p><ul><li>Pentru a nu denatura rezultatele unor analize (glicemia, colesterolul sau trigliceridele), &icirc;n ajun, evitați consumul unor alimente grase, dulciuri concentrate și alcool.</li></ul><ul><li>Am&acirc;nați colectarea analizei imediat după investigații paraclinice (rentghen, TC, RMN) și proceduri fizioterapeutice. Acestea pot influența rezultatele testului.</li></ul>

ALS043 375.00 MDL In stock

Ambrozie obișnuită, W1

375.00 MDL

Ambrozia este un gent de plante erbacee, sau de arbuști și este considerată un alergen puternic. Aceasta crește pe câmpuri, dar și în zonele neîngrijite de la marginea orașului. Răspândirea polenului de ambrozie are loc de la sfârșitul verii și până la începutul toamnei, moment în care apar alergiile. Alergia la ambrozie apare atunci când o cantitate mică de polen este inhalată și ajunge în căile respiratorii. Organismul vede acest polen, aparent banal, drept un corp străin care trebuie eliminat. Drept urmare, declanșează un răspuns imunitar pentru a elimina „invadatorul”. Este suficientă o concentrație de polen mai mică de 30 grăuncioare/m3 pentru a declanșa reacția alergică. Mai mult, persoanele foarte sensibile pot fi afectate chiar și atunci când există 1-2 grăuncioare de polen/m3.

Simptomele alergiei la ambrozie sunt similare altor forme de alergie la polen. Dacă în cazul astmaticilor agravează simptomele și poate provoca tuse și respirație șuierătoare, pentru persoanele alergice determină simptome precum: strănut, nas înfundat, secreții nazale apoase (rinoree), cefalee, iritații ale ochilor, mâncărime în gât, pierderea mirosului, somnolență, oboseală cronică. În cazuri foarte grave, polenul de ambrozie poate provoca șoc anafilactic. Acesta debutează brusc și apare într-o formă severă, putând duce la obstrucția căilor aeriene și chiar deces.

Un mod de a confirma diagnosticul de alergie la ambrozie este prin testarea sângelui în laborator. Testarea unei cantități mici de sânge va putea indica prezența anticorpilor specifici ambroziei. Dacă acești anticorpi sunt descoperiți, înseamnă că există o alergie la această buruiană.

  • Pentru a nu denatura rezultatele unor analize (glicemia, colesterolul sau trigliceridele), în ajun, evitați consumul unor alimente grase, dulciuri concentrate și alcool.
  • Amânați colectarea analizei imediat după investigații paraclinice (rentghen, TC, RMN) și proceduri fizioterapeutice. Acestea pot influența rezultatele testului.
Achită online cu 15% reducere la analize!
call close
Comandă apel

Întroduceți datele dvs. și vă vom contacta

Ora convenabilă
-
Orele de lucru al Call-centrului:

Luni - Vineri

07:00 - 19:00

Sâmbătă

07:30 - 16:00

Duminică

07:30 - 14:00

👉Achită ONLINE și primești 15% reducere! Profită acum de 15% reducere la achitărea analizelor medicale online și beneficiază de prioritate la deservire