Următorii pași

⏰ HAPPY HOURS LA ANALIZE MEDICALE! Între 11:00 și 13:00 te bucurăm cu 25% REDUCERE la analizele medicale!

Coșul meu

Notificare

Serviciul necesită

Adăugați servicii

Anti-HAV, IgM

230.00 MDL

Anticorpi față de virusul hepatitei A, Anti-HAV, IgM

Vă reamintim că interpretarea independentă a rezultatelor nu este permisă, informațiile furnizate mai jos sunt doar cu scop informativ.

Anticorpii față de virusul hepatitei A (Anti-HAV) de tip IgM sunt un marker al unei infecții recente sau curente cauzate de virusul hepatitei A (HAV). Aceștia sunt produși de organism ca răspuns la penetrarea virusului hepatitei A și joacă un rol important în apărarea imunitară împotriva acestei infecții.

Structura și funcțiile anticorpilor Anti-HAV IgM

Anticorpii IgM sunt molecule mari, compuse din cinci subunități legate împreună. Aceștia sunt printre primii anticorpi produși de organism în cazul contactului inițial cu un agent patogen, cum ar fi virusul hepatitei A.

Anticorpii Anti-HAV IgM sunt capabili să se lege de virusul hepatitei A și să îl neutralizeze, împiedicându-l să infecteze celulele organismului. De asemenea, ajută la eliminarea virusului din organism prin opsonizare (marcarea patogenului pentru absorbția și distrugerea ulterioară de către celulele imune).

ComponentDescriere
AntigenVirusul hepatitei A
AnticorpiAnti-HAV IgM
FuncțieNeutralizarea virusului, opsonizare, activarea răspunsului imunitar

Anticorpii Anti-HAV IgM sunt prezenți în organism pentru câteva săptămâni după debutul infecției, după care nivelul lor scade. Dacă nivelul Anti-HAV IgM rămâne ridicat pentru o perioadă lungă de timp, acest lucru poate indica o infecție cronică sau alte complicații.

Rolul anticorpilor față de virusul hepatitei A (Anti-HAV IgM)

Anticorpii față de virusul hepatitei A (Anti-HAV IgM) joacă un rol important în diagnosticul infecției active cu virusul hepatitei A. Prezența lor în sânge indică o infecție recentă sau curentă cu virusul hepatitei A. Determinarea nivelului acestor anticorpi ajută la diferențierea unei infecții acute de contactul trecut cu virusul sau vaccinarea împotriva hepatitei A.

Indicații pentru determinarea anticorpilor față de virusul hepatitei A (Anti-HAV IgM)

Investigația pentru prezența anticorpilor față de virusul hepatitei A (Anti-HAV IgM) este indicată în următoarele cazuri:

  • În prezența simptomelor caracteristice hepatitei A, cum ar fi icterul, greața, vărsăturile, pierderea poftei de mâncare și durerile abdominale.
  • În cazul suspectării infecției cu virusul hepatitei A după contactul cu o persoană infectată sau consumul unor alimente sau apă contaminate.
  • Pentru diagnosticarea diferențială a hepatitei A de alte boli hepatice.
  • Pentru controlul epidemiologic în caz de izbucniri de hepatită A în anumite regiuni sau instituții.

```

Pregătirea pentru procedura de testare

Nu este necesară o pregătire specială pentru a face testul pentru anticorpii împotriva virusului hepatitei A (Anti-HAV IgM). Cu toate acestea, ar trebui să urmați următoarele recomandări:

  • Respectarea regimului obișnuit de alimentație și hidratare. Nu există restricții speciale privind mâncarea și băuturile.
  • Informarea medicului despre orice medicamente pe care le luați, deoarece unele dintre ele pot influența rezultatele testului.
  • Evitarea efortului fizic intens imediat înainte de recoltarea sângelui pentru a evita influențarea indicatorilor.

Procedura de testare

Pentru testul pentru anticorpii împotriva virusului hepatitei A (Anti-HAV IgM) se ia o probă de sânge venos. Procedura de recoltare a sângelui este realizată de un profesionist medical și durează câteva minute. După recoltarea sângelui, poate apărea o ușoară sângerare sau o vânătaie, care trec de la sine în câteva zile.

Surse:

 

https://www.urmc.rochester.edu/encyclopedia/content.aspx?contenttypeid=167&contentid=hepatitis_a_antibody
https://www.cdc.gov/hepatitis-a/hcp/diagnosis-testing/index.html
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC154950/

 

IMPORTANT!

Este foarte important să rețineți că informațiile din această secțiune nu sunt destinate pentru autodiagnosticare și tratament. Dacă aveți dureri sau agravarea bolii, trebuie să consultați medicul pentru a solicita investigații diagnostice. Numai un specialist calificat poate pune diagnosticul corect și poate determina tratamentul adecvat. Pentru a obține o evaluare cât mai exactă și consistentă a rezultatelor testelor, se recomandă să le efectuați în același laborator. Acest lucru se datorează faptului că diferite laboratoare pot utiliza metode și unități de măsură diferite pentru efectuarea studiilor similare.

Achită online cu 15% reducere la analize!
call close
Comandă apel

Întroduceți datele dvs. și vă vom contacta

Ora convenabilă
-
Orele de lucru al Call-centrului:

Luni - Vineri

07:00 - 19:00

Sâmbătă

07:30 - 16:00

Duminică

07:30 - 14:00

Promoția "ProSPORT" Reducere de -25% la 16 analize esențiale, pentru sportivi și cei pasionați de sport și modul sănătos de viață