Beta Lactoglobulină, F77
Beta-lactoglobulina este una dintre proteinele din lapte. În lapte conține aproximativ 10%, în acest sens se situează pe locul doi după cazeină. Beta-lactoglobulina este în orice lapte, cu excepția laptelui matern. Se găsește în aproape toate produsele lactate, chiar și în alimentele pentru copii. O caracteristică a acestei proteine este că se rupe în timpul încălzirii prelungite și fermentație fermentată. Prin urmare, persoanele cu sensibilitate la el pot mânca în condiții de siguranță brânză tare.
Manifestările alergiei alimentare se exprimă prin: greață, vărsături, tulburări digestive, dar și umflarea și uscarea buzelor, precum și colorarea roșiatică a zonei din jurul gurii. Uneori, după ingestia alimentului alergizant apare și senzația de congestie nazală și prurit.
Investigația reprezintă un test de determinare cantitativă a IgE specific la beta-lactoglobulină în serul uman, fiind util în diagnosticul afecţiunilor alergice mediate IgE. Rezultatele testelor IgE specific la alergeni, asociate cu alte informaţii clinice sau de laborator, permit identificarea alergenului (alergenilor) la care o persoană este sensibilă.
- Pentru a nu denatura rezultatele unor analize (glicemia, colesterolul sau trigliceridele), în ajun, evitați consumul unor alimente grase, dulciuri concentrate și alcool.
- Amânați colectarea analizei imediat după investigații paraclinice (rentghen, TC, RMN) și proceduri fizioterapeutice. Acestea pot influența rezultatele testului.