Carne de porc, F26
Alergenii alimentari sunt de origine animală sau vegetală, diferă între ei prin solubilitate, stabilitate enzimatică și temperatură. Unii alergeni alimentari își pot pierde proprietățile alergenice în timpul gătitului și conservării, în timp ce alții, dimpotrivă, devin mai alergenici.
Printre manifestările clinice ale alergiei alimentare se numără urticaria acută, angioedemul, atacurile de astm bronșic, șocul anafilactic, exacerbarea dermatitei atopice și, mai rar, rinita alergică. Alergiile la carne sunt rare, deoarece tratamentul termic face de obicei inofensive toate proteinele animale potențial alergene. Cu toate acestea, produsele din carne pot fi histamino-liberatoare și contribuie la dezvoltarea reacțiilor pseudo-alergice. Principalii alergeni din carne sunt albumina serică și imunoglobulinele. La prelucrarea produselor din carne (congelare, uscare, fierbere, prăjire), activitatea alergică scade. Diferite tipuri de carne au o compoziție antigenică diferită, prin urmare, dacă sunteți alergic la pui sau carne de vită, de obicei nu apar reacții la carne de porc și miel.
Scopul acestui studiu este determinarea IgE specifice la carnea de porc, pentru a evalua riscul de a dezvolta reacții alergice la carnea de porc.
- Pentru a nu denatura rezultatele unor analize (glicemia, colesterolul sau trigliceridele), în ajun, evitați consumul unor alimente grase, dulciuri concentrate și alcool.
- Amânați colectarea analizei imediat după investigații paraclinice (rentghen, TC, RMN) și proceduri fizioterapeutice. Acestea pot influența rezultatele testului.