Carne de vită, F27
Alergiile alimentare sunt reacții autoimune (sistemul imunitar atacă organismul) în urma ingerării unui aliment alergen, existând o serie de posibile simptome, care pot culmina cu șocul anafilactic și, implicit, în cazuri extreme, chiar cu riscul pierderii vieții.
Alergia la carne de vită, de porc sau de oaie (miel) este rară și, din păcate, acesta poate fi dificil de identificat. Aceste alergii sunt atribuite, de obicei, unui carbohidrat conținut de carne care se numește alfa-galactoză. De regulă, persoanele care sunt alergice la un tip de carne sunt alergice la toate celelalte, inclusiv la peste aceasta fiind considerata o ciudatenie. De asemenea, o parte dintre copiii cu alergii la lapte sunt alergici și la carnea de vita, in special. In cazul in care pacientul a fost muscat de o capusa, simptomele alergiei pot apărea tardiv, după o perioadă cuprinsă între 6 și 8 ore de la consumarea cărnii rosii, altfel simptomele sunt clasice ca in cazul oricarei alte alergii.
Investigația reprezintă un test de determinare cantitativă a IgE specific la carne de porc în serul uman, fiind util în diagnosticul afecţiunilor alergice mediate IgE. Rezultatele testelor IgE specific la alergeni, asociate cu alte informaţii clinice sau de laborator, permit identificarea alergenului (alergenilor) la care o persoană este sensibilă.
- Pentru a nu denatura rezultatele unor analize (glicemia, colesterolul sau trigliceridele), în ajun, evitați consumul unor alimente grase, dulciuri concentrate și alcool.
- Amânați colectarea analizei imediat după investigații paraclinice (rentghen, TC, RMN) și proceduri fizioterapeutice. Acestea pot influența rezultatele testului.