Contracepție hormonală – aplicare implant hormonal subdermal(fara costul implantului)
Contracepție Hormonală - Introducerea Implantului Hormonal Subcutanat (Fără Costul Implantului)
Vă reamintim că interpretarea independentă a rezultatelor este inadmisibilă, informațiile prezentate mai jos sunt doar pentru referință
Implantul hormonal reprezintă un tub mic flexibil care este implantat sub pielea din partea superioară a brațului. Conține hormoni sintetici care se eliberează lent în fluxul sanguin și previn ovulația (eliberarea ovulului din ovar), împiedicând astfel apariția sarcinii.
Mecanismul de acțiune al implantului hormonal
Implantul hormonal acționează în felul următor: el eliberează în fluxul sanguin progestin sintetic, care suprimă ovulația, provoacă modificări în endometru (mucoasa internă a uterului), ceea ce face dificilă implantarea ovulului fecundat și modifică consistența mucusului cervical, împiedicând pătrunderea spermatozoizilor.
Component | Funcție |
---|---|
Tub flexibil | Conține hormoni și este implantat sub piele |
Progestin sintetic | Previne ovulația și modifică mediul pentru implantare |
Implantul hormonal poate fi un mijloc eficient de contracepție timp de câțiva ani, în funcție de tipul specific al implantului. Introducerea și îndepărtarea acestuia trebuie să fie efectuate de un profesionist medical calificat.
Rolul implantului contraceptiv
Implantul hormonal subcutanat este o metodă de contracepție foarte eficientă pentru prevenirea sarcinilor nedorite. Implantul eliberează hormonul sintetic progestin, care suprimă ovulația și contribuie la modificările colului uterin, îngreunând pătrunderea spermatozoizilor. Acțiunea sa durează câțiva ani, oferind o contracepție durabilă și de încredere.
Indicații pentru introducerea implantului contraceptiv subcutanat
Introducerea implantului hormonal subcutanat este recomandată în următoarele cazuri:
- Femei care doresc o metodă de contracepție eficientă și pe termen lung.
- Femei care au contraindicații la utilizarea contraceptivelor orale combinate sau a dispozitivelor intrauterine.
- Femei după naștere, care doresc să amâne următoarea sarcină.
- Femei cu afecțiuni concomitente, în care sarcina ar putea reprezenta un risc pentru sănătate.
```
Pregătirea pentru procedură
Înainte de a instala implantul hormonal subcutanat, este necesară o examinare și o consultație cu un medic. Medicul va evalua starea generală de sănătate, istoricul medical și eventualele contraindicații. De asemenea, este important să informați despre administrarea oricăror medicamente.
Procedura de instalare a implantului
Procedura de instalare a implantului hormonal subcutanat se desfășoară sub anestezie locală. Se face o mică incizie pe suprafața interioară a brațului, după care implantul este introdus sub piele. Procedura durează aproximativ 10-15 minute și este considerată sigură dacă se respectă toate măsurile de precauție necesare.
Surse:
https://www.mayoclinic.org/tests-procedures/contraceptive-implant/about/pac-20393619
https://www.healthline.com/health/birth-control-implant
https://www.plannedparenthood.org/learn/birth-control/birth-control-implant-nexplanon/what-are-the-benefits-of-using-the-birth-control-implant
https://my.clevelandclinic.org/health/articles/24564-contraceptive-implant
https://www.plannedparenthood.org/learn/birth-control/birth-control-implant-nexplanon/how-effective-is-the-birth-control-implant
https://www.plannedparenthood.org/learn/birth-control/birth-control-implant-nexplanon
https://www.webmd.com/sex/birth-control/birth-control-implants-types-safety-side-effects
IMPORTANT!
Este foarte important să rețineți că informațiile din această secțiune nu sunt destinate pentru autodiagnostic și tratament. În cazul durerii sau a agravării unei afecțiuni, este necesar să consultați un medic pentru stabilirea investigațiilor diagnostice. Doar un specialist calificat poate pune diagnosticul corect și poate determina tratamentul adecvat. Pentru a obține o evaluare cât mai precisă și consecventă a rezultatelor analizelor, se recomandă efectuarea acestora în același laborator. Acest lucru se datorează faptului că diferite laboratoare pot utiliza metode și unități de măsură diferite pentru a efectua studii similare.
```