Iarbă de grâu cultivată, G15
Grâul este un gen de plante erbacee din familia bluegrass (cereale), una dintre cele mai importante culturi de cereale din lume. Există multe tipuri și soiuri de grâu, inclusiv hibrid, iar clasificările agricole și botanice diferă semnificativ. Dintre soiuri, se disting grâul spelt, dur și moale, grâul de iarnă și de primăvară. Grâul este cultivat în toată zona climatică temperată, precum și în regiunile mai reci ale tropicelor. Grâul este folosit pentru a face făină, cereale (griș, cuscus, bulgur), alcool, ulei și câteva băuturi alcoolice. Făina de grâu este utilizată pe scară largă la fabricarea produselor de panificație, cofetărie și paste. Tulpinile și cerealele proaspete și uscate sunt folosite ca hrană pentru animale.
Alergia la grâu, de regulă, este însoțită de disfuncții ale sistemului digestiv (cheilită, gastrită, colită, gastroenterită, sindrom de colon iritabil), manifestări ale pielii (dermatită atopică, urticarie, edem Quincke) și mai rar de afectarea funcției sistemului respirator și manifestări sistemice precum șocul anafilactic.
Există o imunoglobulină E specifică pentru fiecare alergen. Detectarea IgE specifice în sânge este principala metodă pentru determinarea spectrului de alergeni cauzali în alergie imediată. Scopul acestui test este de a determina reacția alergică la iarba de grâu cultivată.
- Pentru a nu denatura rezultatele unor analize (glicemia, colesterolul sau trigliceridele), în ajun, evitați consumul unor alimente grase, dulciuri concentrate și alcool.
- Amânați colectarea analizei imediat după investigații paraclinice (rentghen, TC, RMN) și proceduri fizioterapeutice. Acestea pot influența rezultatele testului.