Următorii pași

https://www.invitro.md

info@invitro.md Logo Facebook Instagram LinkedIn TikTok Telegram
2005 Moldova Chișinău,

Achită ONLINE și primești 15% reducere la analize și prioritate la deservire!

Coșul meu

Notificare

Serviciul necesită

Adăugați servicii

Iarbă de ovăz cultivată, G14

<p style="text-align: justify;">Alergia la produsele din cereale este frecventă. Deși cea mai frecventă alergie este la componentele gr&acirc;ului (&icirc;n special la gliadină), ovăzul are și el potențial alergenic. Alergia la proteine ​​de ovăz și fulgi de ovăz este de obicei asociată cu &icirc;nceputul hrănirii complementare, prin urmare, se manifestă de obicei la v&acirc;rsta de 6 luni și peste, c&acirc;nd bebelușul &icirc;ncepe să primească nu numai lapte matern.</p><p style="text-align: justify;">Ovăzul cultivat&nbsp; este o plantă anuală din familia cerealelor. Este singura cultură care rezistă și se dezvoltă&nbsp;&icirc;n clima&nbsp;rece și umedă. Ovăzul &icirc;nflorește la sf&acirc;rșitul primăverii - &icirc;nceputul verii, iar boabele se coc la sf&acirc;rșitul verii - la mijlocul toamnei. Boabele de ovăz conțin fibre alimentare, proteine, aminoacizi esențiali, carbohidrați, vitamina E, vitamine B, oligoelemente. Alergia la polenul ovăzului cultivat este asociată cu momentul &icirc;nfloririi sale, care are loc&nbsp;&icirc;n lunile iunie-august. Boabele de ovăz sunt folosite pentru a produce fulgi de ovăz,&nbsp;făină, musli, jeleu. Făină de ovăz este utilizată pentru a pregăti cofetărie, prăjituri și p&acirc;ine. Nu conține gluten, deci nu este utilizat &icirc;n forma sa pură pentru coacere, ci &icirc;n combinație cu făină de gr&acirc;u sau de secară. Ovăzul este, de asemenea, utilizat &icirc;n unele produse de &icirc;ngrijire a pielii.</p><p style="text-align: justify;">Simptomele alergiei la ovăz se manifestă prin: greață, arsuri la stomac, vărsături, diaree, constipație, dureri abdominale, balonare, durere la nivelul mușchilor, articulațiilor și oaselor, crampe. Alergia la ovăz la un copil și la un adult este caracterizată de diverse manifestări - de la prurit la șoc anafilactic. La mulți pacienți, &icirc;n c&acirc;teva minute sau ore după ce a consumat ovăz, se observă manifestările clasice ale alergiilor alimentare - apariția m&acirc;ncărimii (&icirc;n special &icirc;n zona gurii, nasului), debutul unei erupții cutanate m&acirc;ncărime sub formă de vezicule (urticarie), angioedem (angioedem). Pot apărea manifestări ale sistemului respirator: rinită, dificultăți de respirație, tuse, senzație de lipsă de aer. Există, de asemenea, posibilitatea dezvoltării unei reacții sistemice (anafilaxie).</p><p style="text-align: justify;">Intoleranța la ovăz și alimentele care &icirc;l conțin se poate explica și prin prezența unei proteine ​​speciale &icirc;n acesta - gluten. Ovăzul este inițial fără gluten, dar poate deveni contaminat cu gluten &icirc;n timpul cultivării, recoltării sau prelucrării. Testarea se efectuează pentru a identifica alergia și a determina posibile cauze ale unei boli alergice (rinită alergică / rinoconjunctivită, dermatită atopică, urticarie etc.);</p><ul><li>Pentru a nu denatura rezultatele unor analize (glicemia, colesterolul sau trigliceridele), &icirc;n ajun, evitați consumul unor alimente grase, dulciuri concentrate și alcool.</li></ul><ul><li>Am&acirc;nați colectarea analizei imediat după investigații paraclinice (rentghen, TC, RMN) și proceduri fizioterapeutice. Acestea pot influența rezultatele testului.</li></ul>

ALS054 375.00 MDL In stock

Iarbă de ovăz cultivată, G14

375.00 MDL

Alergia la produsele din cereale este frecventă. Deși cea mai frecventă alergie este la componentele grâului (în special la gliadină), ovăzul are și el potențial alergenic. Alergia la proteine ​​de ovăz și fulgi de ovăz este de obicei asociată cu începutul hrănirii complementare, prin urmare, se manifestă de obicei la vârsta de 6 luni și peste, când bebelușul începe să primească nu numai lapte matern.

Ovăzul cultivat  este o plantă anuală din familia cerealelor. Este singura cultură care rezistă și se dezvoltă în clima rece și umedă. Ovăzul înflorește la sfârșitul primăverii - începutul verii, iar boabele se coc la sfârșitul verii - la mijlocul toamnei. Boabele de ovăz conțin fibre alimentare, proteine, aminoacizi esențiali, carbohidrați, vitamina E, vitamine B, oligoelemente. Alergia la polenul ovăzului cultivat este asociată cu momentul înfloririi sale, care are loc în lunile iunie-august. Boabele de ovăz sunt folosite pentru a produce fulgi de ovăz, făină, musli, jeleu. Făină de ovăz este utilizată pentru a pregăti cofetărie, prăjituri și pâine. Nu conține gluten, deci nu este utilizat în forma sa pură pentru coacere, ci în combinație cu făină de grâu sau de secară. Ovăzul este, de asemenea, utilizat în unele produse de îngrijire a pielii.

Simptomele alergiei la ovăz se manifestă prin: greață, arsuri la stomac, vărsături, diaree, constipație, dureri abdominale, balonare, durere la nivelul mușchilor, articulațiilor și oaselor, crampe. Alergia la ovăz la un copil și la un adult este caracterizată de diverse manifestări - de la prurit la șoc anafilactic. La mulți pacienți, în câteva minute sau ore după ce a consumat ovăz, se observă manifestările clasice ale alergiilor alimentare - apariția mâncărimii (în special în zona gurii, nasului), debutul unei erupții cutanate mâncărime sub formă de vezicule (urticarie), angioedem (angioedem). Pot apărea manifestări ale sistemului respirator: rinită, dificultăți de respirație, tuse, senzație de lipsă de aer. Există, de asemenea, posibilitatea dezvoltării unei reacții sistemice (anafilaxie).

Intoleranța la ovăz și alimentele care îl conțin se poate explica și prin prezența unei proteine ​​speciale în acesta - gluten. Ovăzul este inițial fără gluten, dar poate deveni contaminat cu gluten în timpul cultivării, recoltării sau prelucrării. Testarea se efectuează pentru a identifica alergia și a determina posibile cauze ale unei boli alergice (rinită alergică / rinoconjunctivită, dermatită atopică, urticarie etc.);

  • Pentru a nu denatura rezultatele unor analize (glicemia, colesterolul sau trigliceridele), în ajun, evitați consumul unor alimente grase, dulciuri concentrate și alcool.
  • Amânați colectarea analizei imediat după investigații paraclinice (rentghen, TC, RMN) și proceduri fizioterapeutice. Acestea pot influența rezultatele testului.
Achită online cu 15% reducere la analize!
call close
Comandă apel

Întroduceți datele dvs. și vă vom contacta

Ora convenabilă
-
Orele de lucru al Call-centrului:

Luni - Vineri

07:00 - 19:00

Sâmbătă

07:30 - 16:00

Duminică

07:30 - 14:00

👉Achită ONLINE și primești 15% reducere! Profită acum de 15% reducere la achitărea analizelor medicale online și beneficiază de prioritate la deservire