Următorii pași

https://www.invitro.md

info@invitro.md Logo Facebook Instagram LinkedIn TikTok Telegram
2005 Moldova Chișinău,

Achită ONLINE și primești 15% reducere la analize și prioritate la deservire!

Coșul meu

Notificare

Serviciul necesită

Adăugați servicii

Ou, F245

<p style="text-align: justify;">Alergia la ou este o reacție anormală a sistemului imunitar la consumul de ouă.&nbsp;Proteinele care pot cauza reacția alergică se regăsesc at&acirc;t &icirc;n albuș, c&acirc;t și &icirc;n gălbenuș. Reacția la ou (și la componentele sale) este una dintre cele mai frecvente cauze de alergie alimentară la copiii mici, de obicei cauz&acirc;nd dermatită atopică.</p><p style="text-align: justify;">Ouăle sunt utilizate pe scară largă la gătit, precum și la fabricarea vaccinurilor. Acestea constau din mai multe componente, iar această diviziune nu poate fi limitată doar la albuș și gălbenuș. Există multe proteine ​​care fac parte din ouă și pot prezenta activitate alergenică, principalele dintre ele sunt&nbsp;ovalbumină și ovomucoid. Ovalbumina este principala proteină găsită &icirc;n albușul de ou, care &icirc;și pierde proprietățile alergice &icirc;n procesul de fierbere sau prăjire a ouălelor.&nbsp;Ovomucoidul este principalul factor care determină reacții alergice &icirc;n organism, este termostabil și nu &icirc;și pierde capacitatea de a provoca reacții alergice atunci c&acirc;nd este &icirc;ncălzit, fiert, sau prăjit.&nbsp;</p><p style="text-align: justify;">Simptomele alergiei la ouă sunt de obicei roșeață și m&acirc;ncărime ale pielii, angioedem, rinoconjunctivită, edem laringian, tuse și bronhospasm, greață, vărsături, dureri abdominale și diaree. Cuantificarea anticorpilor IgE specifici permite evaluarea relației dintre nivelurile de anticorpi și manifestările clinice ale alergiei. Valorile scăzute ale acestui indicator indică o probabilitate scăzută a unei boli alergice, &icirc;n timp ce un nivel ridicat are o corelație ridicată cu manifestările clinice ale bolii. Dacă sunt detectate niveluri ridicate de IgE specifice, este posibil să se prevadă dezvoltarea alergiilor &icirc;n viitor și o manifestare mai vie a simptomelor sale.&nbsp;</p><p style="text-align: justify;">Scopul acestei analize de laborator este cuantificarea anticorpilor specifici din s&acirc;nge, clasa E imunoglobuline, care apar &icirc;n prezența unei reacții alergice la un ou. Astfel, detectarea IgE specific permite diagnosticarea bolilor alergice și evaluarea riscului de dezvoltare a reacțiilor alergice la ou.</p><ul><li>Pentru a nu denatura rezultatele unor analize (glicemia, colesterolul sau trigliceridele), &icirc;n ajun, evitați consumul unor alimente grase, dulciuri concentrate și alcool.</li></ul><ul><li>Am&acirc;nați colectarea analizei imediat după investigații paraclinice (rentghen, TC, RMN) și proceduri fizioterapeutice. Acestea pot influența rezultatele testului.</li></ul>

ALS022 375.00 MDL In stock

Ou, F245

375.00 MDL

Alergia la ou este o reacție anormală a sistemului imunitar la consumul de ouă. Proteinele care pot cauza reacția alergică se regăsesc atât în albuș, cât și în gălbenuș. Reacția la ou (și la componentele sale) este una dintre cele mai frecvente cauze de alergie alimentară la copiii mici, de obicei cauzând dermatită atopică.

Ouăle sunt utilizate pe scară largă la gătit, precum și la fabricarea vaccinurilor. Acestea constau din mai multe componente, iar această diviziune nu poate fi limitată doar la albuș și gălbenuș. Există multe proteine ​​care fac parte din ouă și pot prezenta activitate alergenică, principalele dintre ele sunt ovalbumină și ovomucoid. Ovalbumina este principala proteină găsită în albușul de ou, care își pierde proprietățile alergice în procesul de fierbere sau prăjire a ouălelor. Ovomucoidul este principalul factor care determină reacții alergice în organism, este termostabil și nu își pierde capacitatea de a provoca reacții alergice atunci când este încălzit, fiert, sau prăjit. 

Simptomele alergiei la ouă sunt de obicei roșeață și mâncărime ale pielii, angioedem, rinoconjunctivită, edem laringian, tuse și bronhospasm, greață, vărsături, dureri abdominale și diaree. Cuantificarea anticorpilor IgE specifici permite evaluarea relației dintre nivelurile de anticorpi și manifestările clinice ale alergiei. Valorile scăzute ale acestui indicator indică o probabilitate scăzută a unei boli alergice, în timp ce un nivel ridicat are o corelație ridicată cu manifestările clinice ale bolii. Dacă sunt detectate niveluri ridicate de IgE specifice, este posibil să se prevadă dezvoltarea alergiilor în viitor și o manifestare mai vie a simptomelor sale. 

Scopul acestei analize de laborator este cuantificarea anticorpilor specifici din sânge, clasa E imunoglobuline, care apar în prezența unei reacții alergice la un ou. Astfel, detectarea IgE specific permite diagnosticarea bolilor alergice și evaluarea riscului de dezvoltare a reacțiilor alergice la ou.

  • Pentru a nu denatura rezultatele unor analize (glicemia, colesterolul sau trigliceridele), în ajun, evitați consumul unor alimente grase, dulciuri concentrate și alcool.
  • Amânați colectarea analizei imediat după investigații paraclinice (rentghen, TC, RMN) și proceduri fizioterapeutice. Acestea pot influența rezultatele testului.
Achită online cu 15% reducere la analize!
call close
Comandă apel

Întroduceți datele dvs. și vă vom contacta

Ora convenabilă
-
Orele de lucru al Call-centrului:

Luni - Vineri

07:00 - 19:00

Sâmbătă

07:30 - 16:00

Duminică

07:30 - 14:00

👉Achită ONLINE și primești 15% reducere! Profită acum de 15% reducere la achitărea analizelor medicale online și beneficiază de prioritate la deservire