Următorii pași

⏰ HAPPY HOURS LA ANALIZE MEDICALE! Între 11:00 și 13:00 te bucurăm cu 25% REDUCERE la analizele medicale!

Coșul meu

Notificare

Serviciul necesită

Adăugați servicii

Secară, F5

300.00 MDL

Un alergen este o substanță care provoacă o reacție alergică. În bolile atopice, alergenii stimulează formarea anticorpilor IgE și contribuie la dezvoltarea simptomelor clinice. Detectarea imunoglobulinelor specifice E din sânge la un anumit alergen confirmă rolul lor în dezvoltarea reacțiilor alergice de tip I (reaginice), ceea ce înseamnă că permite determinarea posibilului „vinovat” al unei boli alergice și prescrierea terapeutică și măsuri preventive.

Alergenii alimentari pot fi de origine animală sau vegetală. Ele diferă între ele prin solubilitate, stabilitate enzimatică și temperatură. Unii alergeni alimentari își pot pierde proprietățile alergenice în timpul gătitului și conservării, în timp ce alții, dimpotrivă, devin și mai alergenici. Printre manifestările clinice ale alergiei alimentare se numără urticaria acută, angioedemul, atacurile de astm bronșic, șocul anafilactic, exacerbarea dermatitei atopice și, mai rar, rinita alergică.

Secara este o cultură obișnuită de cereale. Boabele de secară conțin proteine, carbohidrați, fibre, vitamine din grupa B, PP, E, minerale. Proteina din cereale conține lizină și treonină - aminoacizi necesari creșterii și reparării țesuturilor, producției de hormoni și anticorpi. Ca produs dietetic, secara este utilă în diabetul zaharat. Secara este unul dintre cele mai alergice boabe. Alergia la secară poate dezvolta reacții încrucișate la grâu, orz, ovăz și orez. Alergia la polenul de secară în timpul înfloririi poate apărea la pacienții cu sensibilizare la făina de secară și invers. IgE specifică pentru făina de secară poate fi detectată la pacienții cu astm bronșic, rinoconjunctivită, esofagită eozinofilă și boală celiacă. Alergiile alimentare se pot manifesta ca greață, vărsături, dureri abdominale și diaree. Simptomele cutanate ale alergiilor la făina de secară pot include mâncărime, urticarie, dermatită atopică și angioedem. În cazuri rare, o reacție alergică poate continua ca anafilaxie sau poate fi însoțită de colaps vascular.

Cuantificarea anticorpilor IgE specifici permite evaluarea relației dintre nivelurile de anticorpi și manifestările clinice ale alergiei. Valorile scăzute ale acestui indicator indică o probabilitate scăzută a unei boli alergice, în timp ce un nivel ridicat are o corelație ridicată cu manifestările clinice ale bolii. Dacă sunt detectate niveluri ridicate de IgE specifice, este posibil să se prevadă dezvoltarea alergiilor în viitor și o manifestare mai vie a simptomelor sale. Cu toate acestea, concentrația de IgE în sânge este instabilă. Se schimbă odată cu dezvoltarea bolii, cu cantitatea de doză de alergeni primită, precum și în timpul tratamentului. Se recomandă repetarea studiului atunci când simptomele se modifică și sub controlul tratamentului. Necesitatea reexaminării trebuie consultată cu medicul dumneavoastră.

Scopul acestui studiu este de a determina IgE specific alergenului la secară, pentru diagnosticarea bolilor alergice și pentru evaluarea riscului de dezvoltare a unei reacții alergice la secară.

  • Pentru a nu denatura rezultatele unor analize (glicemia, colesterolul sau trigliceridele), în ajun, evitați consumul unor alimente grase, dulciuri concentrate și alcool.
  • Amânați colectarea analizei imediat după investigații paraclinice (rentghen, TC, RMN) și proceduri fizioterapeutice. Acestea pot influența rezultatele testului.
Achită online cu 15% reducere la analize!
call close
Comandă apel

Întroduceți datele dvs. și vă vom contacta

Ora convenabilă
-
Orele de lucru al Call-centrului:

Luni - Vineri

07:00 - 19:00

Sâmbătă

07:30 - 16:00

Duminică

07:30 - 14:00

Promoția "ProSPORT" Reducere de -25% la 16 analize esențiale, pentru sportivi și cei pasionați de sport și modul sănătos de viață