Ваши дальнейшие действия

⏰HAPPY HOURS НА МЕДИЦИНСКИЕ АНАЛИЗЫ! С 11:00 до 13:00 дарим 25% СКИДКУ на медицинские анализы!

Моя корзина

Уведомление

Услуга требует

Добавить услуги

Оценить статью
Добавить комментарий

Human Papilloma Virus (HPV)

  • 1 июля 2024
  • eye 12
Human Papilloma Virus (HPV)
rating
Рейтинг
0

Infecţia cu virusul Papilloma uman (virusul este cunoscut sub denumirea de HPV) este o infecţie virală care determină leziuni ale pielii sau mucoaselor din diferite părţi ale organismului uman.

Se estimează că aproape toate persoanele sexual active, bărbaţi sau femei, vor avea infecţie cu un tip de virus HPV cel puţin odată în viaţă, însa cei mai mulţi nu vor şti de prezenţa infecţiei.

Infecţia cu HPV poate fi asociată şi cu dezvoltarea altor cancere ale organelor genitale masculine sau feminine (de penis, de vagin sau vulvă), cancere de anus, dar şi ale regiunii orofaringeale (cancere ale gurii, ale corzilor vocale).

Infecţia cu tulpini de virus uman papilloma se transmite prin contact sexual sau alt tip de contact intim direct piele la piele.

Cum se transmite infecţia HPV

Virusul se transmite prin contact direct, piele pe piele, fie în cursul actului sexual (contact sexual vaginal, anal sau oral).

Se produce astfel infectarea colului uterin, a tegumentului din zona genitală externă, sau alte regiuni expuse contactului direct cu pielea persoanei infectate. Se consideră că orice persoană activă sexual este expusă riscului de infectare, iar prezervativele protejează doar parţial.

Factorii de risc pentru infecţia cu HPV

  • Numărul partenerilor sexuali;
  • Sistem imun slăbit;
  • Leziuni ale pielii.

Modalităţi de a preveni infecţia cu HPV

  • Practicarea sexului protejat. Utilizarea prezervativului la contactul sexual poate să reducă, dar nu să prevină complet transmiterea HPV. Prezervativul nu acoperă toată zona genitală, de aceea nu oferă protecţie de 100%.
  • Evitarea contactului sexual în situaţia prezenţei condiloamelor în zona genitală. Dacă suferi de vegetaţii veneriene nu ar trebui să ai contact sexual până când verucile nu sunt eliminate. În acest fel scade riscul transmiterii.

Alte metode de reducere a riscului de infecţie:

  • limitarea numărului de parteneri sexuali ( ambii parteneri);
  • respectarea măsurilor de igienă obişnuită (spălarea mâinilor, neutilizarea în comun a obiectelor infectate, igiena încăperilor) pentru a preveni infectarea cu tulpini HPV care determină verucile comune (negii);
  • păstrarea unei alimentaţii sănătoase pentru a avea o bună funcţionare a sistemului imunitar.

Analiza dată se indică atât bărbaţilor cât şi femeilor.

Содержание:

star star star star star
0
Комментариев: 0
call close
Скидка -30% каждое ВОСКРЕСЕНЬЕ! В Клинике Invitro Diagnostics каждое воскресенье Вы получаете скидку -30% на медицинские анализы