Ваши дальнейшие действия

⏰HAPPY HOURS НА МЕДИЦИНСКИЕ АНАЛИЗЫ! С 11:00 до 13:00 дарим 25% СКИДКУ на медицинские анализы!

Моя корзина

Уведомление

Услуга требует

Добавить услуги

Оценить статью
Добавить комментарий

Probleme de infertilitate, deși sunteți aparent sănătoasă?

  • 1 июля 2024
  • eye 0
Probleme de infertilitate, deși sunteți aparent sănătoasă?
rating
Рейтинг
0

Deși V-ar părea un termen medical complicat, de fapt, insuficiența primară ovariană reprezintă o stare a organismului femeii prin care ovarele nu își fac funcția cum se cuvine. Acestea nu produc și nu eliberează estrogeni (hormoni feminini) suficienți și calitativi în corpul femeii. Din acest motiv, apar dereglări de menstruație și de ciclu menstrual, menopauza se instalează înaintea vârstei de 35-40 de ani, apare devreme osteoporoza, fiind afectat metabolismul calciului. Însă, cel mai frecvent și cel mai neplăcut efect al insuficienței primare ovariene este infertilitatea la femei și imposibilitatea de a rămâne însărcinată.

Există mai multe cauze care duc la apariția acestei stări absolut nedorite, unele dintre ele – fiind de natură genetică. De exemplu, gena FMR1 este responsabilă de buna funcționare a unei proteine, numite FMRP. Această proteină este prezentă în creier, testicule, ovare. La nivel de creier – ea reglează conexiunile dintre celulele nervoase, importante pentru procesele de învățare și memorie; la nivel de ovare – rolul acestei proteine nu este studiată până la final, dar participă la producerea estrogenilor și eliberarea lor în corp.

De obicei, femeile ce au insuficiență primară ovariană în urma unui defect de genă FMR1 sunt aparent sănătoase, rezultatele testelor medicale sunt practic în limita normei, nu au maladii evidente, dar nu le reușește conceperea unui copil. Totodată, se înregistrează un răspuns slab la stimularea ovariană efectuată în cadrul procedurilor de reproducere asistată.

La Laboratorul Medical INVITRO DIAGNOSTICS puteți verifica gena FMR1 printr-un SCREENING pentru insuficiența primară ovariană.

Cum se realizează?

Este necesar să Vă apropiați la una din filialele Invitro Diagnostics pentru prelevarea unei probe de sânge din venă, de dimineață, pe nemâncate.

Rezultatele testului genetic le veți primi peste 10 zile din momentul recoltării probei de sânge.

Screening-ul pentru Insuficiența Primară Ovariană (gena FMR1) se efectuează la indicația medicului obstetrician-ginecolog, a medicului reproductolog sau a specialistului în tratamentul infertilității.

Astfel, dacă suferiți una dintre următoarele stări, apelați-ne pentru testare genetică:

  • Infertilitate feminină cauzată de insuficiența ovariană;
  • Niveluri ridicate de ale unui hormon cunoscut cu numele de hormon stimulant al foliculilor (FSH)
  • Instalarea menopauzei înaintea vârstei de 35-40 ani;
  • Instalarea osteoporozei în vârstă fertilă și prezența dereglărilor metabolismului calciului;
  • Răspuns slab la tratamentele de stimulare ovariană.

Este bine de știut că insuficiența primară ovariană afectează starea fizică și emoțională a femeilor. Anxietatea, depresia, emoțiile negative și îngrijorarea pun stăpânire pentru femeile diagnosticate cu această problemă. Nu este cazul să panicați! Societatea Americană de Medicină Reproductivă şi Societatea Internaţională de Menopauză recomandă terapia de substituţie cu estrogen pentru femeile diagnosticate cu insuficienţă ovariană primară. La fel, pentru a ține în frâu dezvoltarea osteoporozei, se realizează teste regulate pentru aprecierea densității osoase și se recomandă tratament pe bază de suplimente de calciu și vitamina D în doze adecvate.

La fel, respectarea unui mod sănătos de viață este esențial, cu alimentație și activitate fizică potrivită vârstei.

Содержание:

star star star star star
0
Комментариев: 0
call close
Акция "ProSPORT" 16 основных анализов со скидкой -25%, для спортсменов и всех, кто любит спорт и здоровый образ жизни