Ваши дальнейшие действия

Cкидка -50% на пакет анализов для детей "BACK TO SCHOOL"

Моя корзина

Уведомление

Услуга требует

Добавить услуги

Оценить статью
Добавить комментарий

Testul Abbott pentru Sars-CoV-2 anticorpi de tip IgG, prin metoda imunochemiluminiscentă (CMIA), deja disponibil și în Republica Moldova

  • 1 июля 2024
  • eye 10
Testul Abbott pentru Sars-CoV-2 anticorpi de tip IgG, prin metoda imunochemiluminiscentă (CMIA), deja disponibil și în Republica Moldova
rating
Рейтинг
0

Un nou test de determinare anticorpi IgG, pentru a verifica dacă cineva a fost infectat cu SARS CoV 2, cu o acuratețe de 99%, a fost certificat pentru utilizare în UE, după succesul acreditării sale în SUA.

Laboratorul medical Invitro Diagnostics lansează primii în Moldova, testul pentru determinarea a anticorpilor IgG către virusul SARS–CoV-2, de la compania Abbott, care are o vastă experiență internațională în domeniul diagnosticării.

Testul identifică proteina de tip IgG, pe care organismul o produce atunci când a fost infectată de coronavirus și aceasta poate rămâne în organism câteva luni. Testele pentru determinarea anticorpilor de tip IgG pe sistemul analitic Abbott sunt teste serologice calitative pe baza de chemiluminiscenta cu microparticule (CMIA). Sunt depistați anticorpi anti nucleocapsida virala SARS-CoV-2 de tip IgG. Proteina N din nucleocapsida virala este cel mai abundent, imunogen si bine conservat component viral, fiind considerata un bun marker diagnostic. Noul test de anticorpi va fi utilizat pe echipamentul de laborator Abbott ARCHITECT, care poate rula până la 100-200 de teste pe oră. Testele Abbott au prezentat o acuratețe peste 99% și specificitate de 99,5%.

Avantajul testul ABBOTT față de testul ELISA prezintă automatizarea procesului, fapt ce practic elimină factorul uman în efectuarea analizei, reduce erorile de diagnostic și mărește viteza de eliberare a rezultatelor.

Testarea anticorpilor este crucială pentru a ajuta la identificarea pacienților care au suportat infecția cu Coronavirus și au dezvoltat imunitate, deoarece acest lucru le va permite să se întoarcă la muncă. În particular pentru lucrătorii medicali care au fost direct sau indirect implicați în tratamentul pacienților cu COVID-19, dar și cazurile asimptomatice, pot fi determinate cu ajutorul acestui test de laborator.  

Realizarea testelor pe scară largă atât pentru pacienții infectați, cât și pentru cei recuperați, este o parte esențială a măsurilor guvernamentale de monitorizare a stării epidemiologice la nivel de țară.

Testele Abbott pentru determinarea anticorpilor către virusul Sars-CoV-2 de tip IgG sunt omologate de Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale a Republicii Moldova.

Testul poate fi efectuat în următoarele filiale Invitro Diagnostics:

  • or. Chișinău, str. N. Testemițanu, 19/1
  • or. Chișinău, str. I. Creangă, 5/2
  • or. Chișinău, str. 31 august 1989,59
  • or. Chișinău, bd. Moscovei, 15/4
  • or. Chișinău, bd. Mircea cel Bătrîn, 34/6
  • or. Bălți, str. Decebal, 126
  • or. Hînceşti, str. M. Hîncu, 149

Recomandăm consultarea medicului înainte de efectuarea analizelor medicale.
Pentru mai multe detalii apelați Info Line 022903999.

Содержание:

star star star star star
0
Комментариев: 0
call close
Акция "ProSPORT" 16 основных анализов со скидкой -25%, для спортсменов и всех, кто любит спорт и здоровый образ жизни