Următorii pași

https://www.invitro.md

info@invitro.md Logo Facebook Instagram LinkedIn TikTok Telegram
2005 Moldova Chișinău,

Achită ONLINE și primești 15% reducere la analize și prioritate la deservire!

Coșul meu

Notificare

Serviciul necesită

Adăugați servicii

Grâu, F4

<p style="text-align: justify;">Alergia la gr&acirc;u reprezintă o reactie alergică la acele alimente care conțin gr&acirc;u. Experții spun că reactiile alergice pot fi cauzate de consumul de gr&acirc;u, iar &icirc;n unele cazuri, ele pot fi declanșate de inhalarea făinii de gr&acirc;u. Simptomele alergiei la gr&acirc;u sunt următoarele: urticarie sau erupții pe piele; edem la nivelul pielii;&nbsp;m&acirc;ncărimi sau iritație la nivelul gurii și g&acirc;tului; greață, crampe la stomac, indigestie, vărsături sau diaree; nas &icirc;nfundat (congestie nazală) sau rinoree (scurgere nazală abundență); strănut; dureri de cap; astm; dificultate &icirc;n respirație; anafilaxie (mai rar), o reacție periculoasă, care pune viața &icirc;n pericol și care afectează respirația și face ca organismul să intre &icirc;n șoc.</p><p style="text-align: justify;">Alergiile la gr&acirc;u, la fel ca &icirc;n cazul rinitei alergice și cazul altor alergii, se dezvoltă atunci c&acirc;nd sistemul imunitar este sensibilizat și reacționează &icirc;n mod exagerat la ceva din mediul &icirc;nconjurător - &icirc;n acest caz, la gr&acirc;u, aliment care de regulă nu provoacă probleme la majoritatea oamenilor. Un risc mai mare de a dezvolta o alergie la un aliment - inclusiv la gr&acirc;u - &icirc;l au persoanele care provin&nbsp;dintr-o familie &icirc;n care alergiile sau afecțiunile de natură alergică (astmul ori eczema) sunt comune. Alimentele care conțin gr&acirc;u sunt: surse de proteine din gr&acirc;u, pe care este bine să le eviți (pe l&acirc;ngă p&acirc;ine și pesmeț): tortul, prăjiturile și brioșele, fursecurile, cerealele pentru micul dejun, pastele, cuscusul, grișul de gr&acirc;u, biscuiții crakers, proteinele vegetale hidrolizate, sosul de soia, produsele din carne (hot dog, mezeluri), produse lactate (&icirc;nghețata), aromele naturale, amidonul &icirc;n procesul de gelatinizare, amidonul alimentar modificat.</p><p style="text-align: justify;">Diagnosticul alergiei este pus prin intermediul unui test de s&acirc;nge. Analizele de s&acirc;nge au rolul de a depista prezența anticorpilor&nbsp;imunoglobulinei E, la proteine de gr&acirc;u. &Icirc;n funcție de rezultatele testului de s&acirc;nge medicul va afla dacă anticorpii indică o alergie la gr&acirc;u.</p><ul><li>Pentru a nu denatura rezultatele unor analize (glicemia, colesterolul sau trigliceridele), &icirc;n ajun, evitați consumul unor alimente grase, dulciuri concentrate și alcool.</li></ul><ul><li>Am&acirc;nați colectarea analizei imediat după investigații paraclinice (rentghen, TC, RMN) și proceduri fizioterapeutice. Acestea pot influența rezultatele testului.</li></ul>

ALS014 375.00 MDL In stock

Grâu, F4

375.00 MDL

Alergia la grâu reprezintă o reactie alergică la acele alimente care conțin grâu. Experții spun că reactiile alergice pot fi cauzate de consumul de grâu, iar în unele cazuri, ele pot fi declanșate de inhalarea făinii de grâu. Simptomele alergiei la grâu sunt următoarele: urticarie sau erupții pe piele; edem la nivelul pielii; mâncărimi sau iritație la nivelul gurii și gâtului; greață, crampe la stomac, indigestie, vărsături sau diaree; nas înfundat (congestie nazală) sau rinoree (scurgere nazală abundență); strănut; dureri de cap; astm; dificultate în respirație; anafilaxie (mai rar), o reacție periculoasă, care pune viața în pericol și care afectează respirația și face ca organismul să intre în șoc.

Alergiile la grâu, la fel ca în cazul rinitei alergice și cazul altor alergii, se dezvoltă atunci când sistemul imunitar este sensibilizat și reacționează în mod exagerat la ceva din mediul înconjurător - în acest caz, la grâu, aliment care de regulă nu provoacă probleme la majoritatea oamenilor. Un risc mai mare de a dezvolta o alergie la un aliment - inclusiv la grâu - îl au persoanele care provin dintr-o familie în care alergiile sau afecțiunile de natură alergică (astmul ori eczema) sunt comune. Alimentele care conțin grâu sunt: surse de proteine din grâu, pe care este bine să le eviți (pe lângă pâine și pesmeț): tortul, prăjiturile și brioșele, fursecurile, cerealele pentru micul dejun, pastele, cuscusul, grișul de grâu, biscuiții crakers, proteinele vegetale hidrolizate, sosul de soia, produsele din carne (hot dog, mezeluri), produse lactate (înghețata), aromele naturale, amidonul în procesul de gelatinizare, amidonul alimentar modificat.

Diagnosticul alergiei este pus prin intermediul unui test de sânge. Analizele de sânge au rolul de a depista prezența anticorpilor imunoglobulinei E, la proteine de grâu. În funcție de rezultatele testului de sânge medicul va afla dacă anticorpii indică o alergie la grâu.

  • Pentru a nu denatura rezultatele unor analize (glicemia, colesterolul sau trigliceridele), în ajun, evitați consumul unor alimente grase, dulciuri concentrate și alcool.
  • Amânați colectarea analizei imediat după investigații paraclinice (rentghen, TC, RMN) și proceduri fizioterapeutice. Acestea pot influența rezultatele testului.
Achită online cu 15% reducere la analize!
call close
Comandă apel

Întroduceți datele dvs. și vă vom contacta

Ora convenabilă
-
Orele de lucru al Call-centrului:

Luni - Vineri

07:00 - 19:00

Sâmbătă

07:30 - 16:00

Duminică

07:30 - 14:00

👉Achită ONLINE și primești 15% reducere! Profită acum de 15% reducere la achitărea analizelor medicale online și beneficiază de prioritate la deservire