Alfa Lactalbumină, F76
Alergia la proteinele laptelui de vacă reprezintă reacția adversă a organismului la antigenele care se găsesc în laptele de vacă, reacție mediată de imunoglobulinele E (anticorpi), capabile să genereze răspunsul imunologic. Unul din principalii alergeni care se găsește în compoziția laptelui de vacă este reprezentat de alfa-lactalbumina (proteină prezentă în lactoser).
Investigația reprezintă un test de determinare cantitativă a IgE specific la alfa-lactalbumină în serul uman, fiind util în diagnosticul afecţiunilor alergice mediate IgE. Rezultatele testelor IgE specific la alergeni, asociate cu alte informaţii clinice sau de laborator, permit identificarea alergenului (alergenilor) la care o persoană este sensibilă.
- Pentru a nu denatura rezultatele unor analize (glicemia, colesterolul sau trigliceridele), în ajun, evitați consumul unor alimente grase, dulciuri concentrate și alcool.
- Amânați colectarea analizei imediat după investigații paraclinice (rentghen, TC, RMN) și proceduri fizioterapeutice. Acestea pot influența rezultatele testului.